21.10.20 DIB Nyheder

Nye tal: Fortsat jobfremgang i august

Fremgangen i beskæftigelsen fortsatte i august, hvor der blev skabt 15.000 nye job

Stigningen i beskæftigelsen i de første to sommermåneder fortsatte ufortrødent sommeren ud, da der blev der skabt 15.000 nye job i august. Dermed blev der skabt 41.000 nye job i de tre sommermåneder tilsammen.

- Midt i coronakrisen er det en lettelse, at virksomhederne ansætter mange nye medarbejdere. Der er oprettet overraskende mange nye job gennem hele sommeren, og derfor er der også færre ledige nu end i begyndelsen af krisen, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri.

Med 41.000 nye job fra maj til august er halvdelen af jobtabet under coronakrisen hentet hjem igen. På samme måde viser daglige ledighedstal fra Beskæftigelsesministeriet at den øgede ledighed under coronakrisen er omtrent halveret siden dets toppunkt i starten af juli.

- De mange nye arbejdspladser er et tydeligt sundhedstegn for arbejdsmarkedet. Vi har nu genvundet halvdelen af de tabte job. Derudover er antallet af ledige jobopslag usædvanligt højt, så det ser også godt ud for de kommende måneder, siger Steen Nielsen.

- Men vi kan ikke tage en fortsat fremgang for givet. Mange virksomheder er stadig hårdt ramt på omsætningen, og den øgede smittespredning risikerer at ramme eksportmarkederne og dermed danske virksomheder, så der er ingen garanti for, at den positive udvikling kan fortsætte i de kommende måneder, siger Steen Nielsen.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold