30.10.20 DIB Nyheder

Glædeligt med rekordsalg af boliger trods af corona

Nye tal: Augusttal fra Danmarks Statistik viser, at den høje handelsaktivitet på boligmarkedet fortsætter. Godt for byggebranchen.

Der blev i alt solgt knap 5.000 enfamiliehuse i almindelig fri handel i august. 2020 ser samlet ud til at give det højeste antal bolighandler i mange år, i månederne maj-august 2020 blandt de ti højeste siden 2006. De mange bolighandler er med til at skabe aktivitet i byggebranchen, da man ofte sætter større renoveringsprojekter i gang ved køb eller salg af boligen.

- Normalt er boligmarkedet meget konjunkturfølsomt, og under tidligere kriser er det blevet hårdt ramt, så det er glædeligt, at krisen denne her gang er gået uden om boligmarkedet, siger underdirektør i DI Torben Liborius.

Den høje handelsaktivitet afspejles også i boligpriser, på landsplan var den årlige prisstigning på ejerlejligheder i august på 9,0 pct., mens priserne på enfamiliehuse steg 5,4 pct., når prisudviklingen måles i forhold til samme måned året før.

Det går også godt på markedet for ejerlejligheder og sommerhuse. Manglende muligheder for at rejse på ferie i udlandet har øget efterspørgslen efter sommerhuse, og der blev derfor handlet mange sommerhuse i 2020. For ejerlejligheder har der, for perioden maj-august 2020, været solgt 16 pct. mere end i samme periode sidste år.

- Udviklingen på boligmarkedet viser, at det ikke er en almindelig økonomisk krise vi står midt i, men først og fremmest en sundhedskrise. Danskerne er generelt godt rustede til økonomisk modvind, men den fortsatte udvikling i smitten er en stor joker. Hvis eksporten vil være ramt i længere tid, kan det let vende, men det har vi endnu til gode at se på boligmarkedet, siger Torben Liborius.

- Frigivelsen af de indfrosne feriepenge har formodentlig også effekt på bolighandlen, da de i mange tilfælde kan bruges som et godt bidrag til udbetaling til boligkøb, eller til renovering, tilføjer Torben Liborius. 

Torben Liborius

Torben Liborius

Underdirektør, Chef for Dansk Infrastruktur

  • Direkte +45 7216 0106
  • Mobil +45 2332 3495
  • E-mail tli@di.dk

Relateret indhold