07.10.20 DIB Nyheder

Industriproduktionen tager et skridt i den rigtige retning

Gode nyheder om industriens produktion, men stadig langt fra normale tilstande, mener DI

Industriproduktionen steg med 5,9 procent i august, viser nye tal fra Danmarks Statistik, og det er ifølge DI en tiltrængt god nyhed i en coronaramt tid.

- Det er godt nyt for dansk økonomi og arbejdspladser, at industrivirksomhederne har fået del fremgangen i løbet af sommermånederne. Vi er dog stadig langt bagefter normale tilstande i industrien, siger Morten Granzau, underdirektør i DI.  

Det er bl.a. positiv udvikling i medicinalindustrien, der skaber fremgangen. Medicinalindustriens produktionen svinger en del fra måned til måned og var den primære årsag til et fald på 5,6 procent i juli. Medicinalindustrien genvandt terræn i august med en stigning på 19,5 procent. Hvis man ser bort fra medicinalindustriens udsving, har industriproduktionen været svagt stigende de seneste tre måneder.

- Fremskridtet i industrien skal ses i lyset af flere positive nyheder i Europa hen over sommeren. Industriproduktionen har været stigende i vores store samhandelslande, som mange danske industrivirksomheder er dybt afhængige af, f.eks. efterspørgslen fra tyske bilfabrikanter, siger Morten Granzau.

Nationalbanken har nedjusteret skønnet for fald i BNP-væksten fra 4,1 til 3,6 procent i 2020, og nye tal fra Danmarks Statistiks konjunkturbarometer viser, at industrivirksomhederne forventer fremgang i produktionen de næste tre måneder.

- Selv om industrien som helhed er i bedring, ser vi desværre, at mange virksomheder stadig er stærkt underdrejet. Hvis det billede skal ændre sig, kræver det fortsatte positive takter i økonomien i efteråret, og at vi får smittespredningen under kontrol herhjemme og på eksportmarkederne, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold