24 dygtige lærlinge er blevet hædret med medaljer i Østjylland.

20.10.20 DIB Nyheder

Medaljeregn til lærlinge i Østjylland

Østjyllands 24 bedste lærlinge er blevet belønnet med medaljer. Formanden for Medaljefonden, HR-direktør Margrete Larsen fra Verdo A/S i Randers håber, at medaljeprisen kan være med til at trække flere unge ind i håndværksfagene.

”Michelle har under sin læretid i Terma A/S udvist et stort talent, arbejdsomhed, engagement og har ikke været bange for at tage fat. Hun er lærenem med et stort behov for at udforske.”

Sådan var ordene om elektronikfagtekniker Michelle Rindom Jensen, der blev uddannet på Terma. Nu er hun blevet belønnet med en medalje blandt 23 andre af de dygtigste lærlinge, Østjylland kan byde på.

Og hos en anden virksomhed med en dygtig lærling lyder følgende:

- Han har fra dag et arbejdet målrettet på at opnå et godt resultat. Dette ses også tydeligt, da han ud over at være mødestabil og videbegærlig, falder meget hurtigt ind i opgaverne. Han er lærenem og opsøger selvsikkert selv nye opgaver. Ambitionerne er der, hvilket også ses på hans flotte 12-tal i svendeprøven samt hans aktive deltagelse på talentsporet.

Her drejer det sig om en uddannelse som kleinsmed hos Sekura Cabins i Randers. Den unge mand hedder Jon Vejrup Andersen, og også han modtager en medalje.

Læs også: 4. generations smed: ”Vi lever af vores medarbejdere”

Råber i desperation efter lærlinge

Alle de 24 medaljer til de bedste lærlinge i Østjylland - og en særlig pris som Årets Lærling til plaststøber Daniel F. Binder fra Superfos Randers - blev uddelt 20. oktober i Møntmestergården i Den Gamle By i Aarhus. Det er Aarhus Haandværkerforening og Dansk Industri, der hylder regionens bedste unge håndværkere.

- Det er altid en stor fornøjelse at uddele priser til regionens bedste lærlinge. Det er ingen hemmelighed, at vore arbejdspladser næsten råber i desperation efter kvalificeret arbejdskraft og erhvervsskolerne efter unge, der er parate til at tage udfordringen op, gå mod strømmen og satse på en erhvervsuddannelse. Og det gør sig til stadighed gældende – corona eller ej, siger formand for Medaljefonden, HR-direktør Margrete Larsen fra Verdo A/S i Randers.

Hun håber, at medaljeprisen kan være med til at trække flere unge ind i håndværksfagene.

Læs også: Modtager af lærlingepris er en rollemodel for andre unge

Fakta

Medaljefonden:

Medaljefonden arbejder for at tiltrække interesserede og kvalificerede unge til erhvervsfaglige, tekniske og håndværksmæssige uddannelser samt for at højne det faglige uddannelsesniveau blandt lærlinge inden for industri og håndværk.

Til det formål belønner Medaljefonden hvert år særligt veludførte svendeprøver og afsluttede skoleopgaver med medaljer og i helt særlige tilfælde legater. Mere på www.medaljefonden.dk

Aarhus Haandværkerforening og Dansk Industri står bag Medaljefonden. Fondens bestyrelse består af seks personer, der repræsenterer henholdsvis Aarhus Haandværkerforening og Dansk Industris regionale foreninger i Østjylland.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Gordon Trier Holm

Gordon Trier Holm

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3986
  • Mobil +45 2949 4606
  • E-mail gth@di.dk

Relateret indhold