06.10.20 DIB Nyheder

Ungepanel: Danmark skal være et grønt Silicon Valley

Hvad er ungdommens ønsker til Danmark i fremtiden? Small Great Nation samlede 42 unge om at give et svar på nogle af tidens største udfordringer. Det mundede ud i en ambitiøs vision med bæredygtighed og ligestilling i centrum.

Vi er en generation, der er formet af kriser. Vi har levet vores barndom og teenageår i skyggen af finanskrisen, og med COVID-19 står vi nu midt i den største globale sundhedskrise siden den spanske syge. Og vi er efter sigende den sidste generation, der kan gøre noget ved klimakrisen. Vi står derfor over for en stor opgave.


Sådan lyder nogle af de indledende sætninger i en vision, som er skabt af 42 meget forskellige unge danskere i alderen 20-28 år. Det er organisationen Small Great Nation, der har sammensat panelet for at få de unges bud på nogle af tidens største udfordringer med udgangspunkt i FN’s verdensmål.

Visionen kommer med ambitiøse mål og løsningsforslag inden for en række centrale områder:

  • Uddannelse
  • Arbejdsmarked
  • Klima- og miljø
  • Forskning
  • Sundhed
  • Skattesystemet
  • Transport

Du unge ønsker bl.a. et CO2-neutralt Danmark allerede i 2040, og at Danmark skal blive et ”grønt Silicon Valley”, som går forrest inden for forskning og udvikling af fremtidens grønne løsninger.

 

DI: De unge skal med på råd

DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen er glad for initiativet og for det engagement, som ungepanelets deltagere har lagt for dagen. Mange af forslagene vidner også om stort engagement meget bredt i samfundet.

Også selv om nogle af visionens mål og løsningsforslag måske godt kan give resten af samfundet sved på panden.

- Det er virkelig inspirerende at læse ungepanelets visioner for fremtiden – og mærke det samfundssyn og engagement, som gennemsyrer arbejdet. Det er ikke alle anbefalinger, som bliver DI-politik i morgen. Men deres tanker og ideer vidner om, hvordan vi skaber den rigtige fremtid er virkelig værd at lade sig inspirere af, siger siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen og tilføjer:

- Og så glæder jeg mig selvfølgelig over, at der er en tydelig erkendelse af virksomhedernes rolle i den grønne omstilling  hos de unge.

Læs hele ungepanelets vision

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Skrevet af:

Lotte Malene Ruby

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold