13.10.20 DIB Nyheder

Virksomhederne har mistet omsætning for 133 mia. kr.

Nye tal: Coronakrisen har kostet danske virksomheder 133 mia. kr. i tabt omsætning, viser tal fra Danmarks Statistik. Oplevelsesøkonomien har oplevet det hårdeste slag og der vil gå måneder før virksomhederne vil indhente det tabte, siger DI’s cheføkonom.

- Coronakrisens første halve år har kostet virksomhederne 133 mia. kr. i tabt omsætning. Tabet vil desværre vokse sig større i de kommende måneder, da omsætningen fortsat ikke er vendt tilbage på et normalt niveau, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Firmaernes samlede salg faldt med 0,2 procent i august.

- Hoteller og restauranter samt kultur og fritidsområdet er der, hvor virksomhederne har haft de største tab. Og omsætningen i disse brancher er fortsat langt fra tilbage på samme niveau som sidste år, siger Allan Sørensen.

- Rejserestriktioner, forsamlingsforbud og krav om social afstand er gået utrolig hårdt ud over rejser og forlystelser, siger Allan Sørensen.

- Coronakrisen har ramt næsten alle virksomheder på tværs af erhvervslivet. Kun inden for detailhandel samt bygge og anlæg er det lykkedes at øge omsætningen over det seneste halve år, siger Allan Sørensen.

- Detailhandlen er en af de få brancher, hvor det er lykkedes at øge omsætningen under coronakrisen. Hjemmearbejde og lukkede restauranter betyder, at vi har haft brug for flere varer i køkkenskabene. Det har givet ekstra omsætning i supermarkederne, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold