Telefonerne har glødet i Dansk Industri (DI), hvor frustrerede virksomheder søger hjælp til at forstå og håndtere de nye regler.

08.11.20 DIB Nyheder

60.000 pendlere påvirket af nordjysk nedlukning

Virksomheder i Nordjylland er massivt påvirket af nedlukningen på grund af den muterede coronasmittte. Adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI, glæder sig derfor over, at der er landet en trepartsaftale om lokal lønkompensation, og at det er slået fast, at virksomheder – på forsvarlig vis – fortsat som udgangspunkt kan holde åbent i henhold til restriktioner.

De omfattende restriktioner, som blev indført torsdag aften i syv nordjyske kommuner på grund af den muterede coronavirus blandt mink, skaber massive udfordringer for de berørte borgere og virksomheder.

- Vi er midt i en national krise, som vi skal forholde os til og håndtere. Det kræver tiltag af hidtil uset omfang og hastighed for undgå de totale nedlukninger, vi har set i andre lande. Vi skal begrænse smitten i alles interesse, men de voldsomme restriktioner har naturligt også voldsomme konsekvenser, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Og det er mange nordjyske virksomheder og borgere, der er påvirket af nedlukningen. Knap 60.000 nordjyder pendler dagligt ind og ud og på tværs af de ramte kommuner, når de skal på arbejde, fordi de ikke bor og arbejder i samme kommune.

- Det er et meget stort problem for de ramte virksomheder. Vi bakker helt op om, at man skal begrænse smittespredning, og virksomhederne knokler ansvarsfuldt for at følge anbefalingerne og indrette sig for at undgå smittespredning. Derfor er det rigtigt og helt nødvendigt, at vi nu igen er klar med det redningsnet til alle de arbejdspladser og virksomheder, som er ramt af de nye restriktioner i Nordjylland – og en særlig løsning med højere kompensation for pendlerne, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Trepartsaftale spænder redningsnet under nordjyske arbejdspladser

Rådvilde virksomheder

Telefonerne har glødet hos Dansk Industri (DI), hvor frustrerede virksomheder søger hjælp til at forstå og håndtere de nye regler.

- Vores medlemsvirksomheder er rådvilde og søger svar. Vi forstår godt fra erhvervslivets side, at der på baggrund af sundhedsmyndighedernes vurdering må handles hurtigt og sættes ind. Men meldingerne om, hvorvidt virksomheder kunne holde åbent eller ej, har ganske enkelte været for uklare. Det har vi heldigvis nu fået et klart svar på, så både produktionsvirksomheder, byggevirksomheder og servicevirksomheder ved, at de fortsat kan holde åbent på forsvarlig vis, siger Lars Sandahl Sørensen.

Medarbejdere i såkaldt kritiske funktioner må ifølge anbefalingerne gå på arbejde trods restriktionerne.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Relateret indhold