DI Life Sciences nytiltrådte chef, Peder Søgaard-Pedersen kæmper som noget af det første for, at regeringens udspil på området bliver det mest ambitiøse på kloden.

17.11.20 DIB Nyheder

Branchechef: Life science centralt for dansk velfærd

DI skruer op for life science området, hvor Peder Søgaard-Pedersen netop er startet som ny chef. Han opfordrer medlemmerne til at komme med input til opgaver og visioner.

Hvad betyder life science branchen for dansk velfærd?

Rigtig meget. Du kan ikke gå ind på et hospital, en lægepraksis et plejehjem eller i mange private hjem for den sags skyld, uden at finde sundhedsprodukter og -løsninger, som vores medlemmer har været med til at udvikle. For det meste er det i øvrigt udviklet i tæt samarbejde med offentlige hospitaler og universiteter. Og så er branchen med til at finansiere dansk velfærd som et af landets største eksporterhverv. 

Hvad vil DI gøre for at styrke life science industrien?

Sammen med vores medlemsvirksomheder, vil vi gøre Danmark til verdensmestre indenfor life science. Her og nu ved at kæmpe for, at den life science strategi regeringen har lovet inden årets udgang, bliver så ambitiøs som muligt. Vi beder ikke om tilskudsordninger, men i stedet en strategi, der styrker branchens rammevilkår, så de kommer på niveau med verdens bedste. Og gerne et nøk bedre.

Hvilke konkrete initiativer er på vej?

Sammen med LIF, Medicoindustrien, Danish.Care og andre samarbejdspartnere har vi netop afholdt webinarer med medlemmerne for at samle input til regeringens kommende life science strategi. Når strategien er lanceret er det vigtigt, at vi igen får et tæt parløb med regeringen for at indfri målet om at Danmark skal være enførende life science nation i Europa. Det skal vi også være om 10 år. Og der er flere andre lande i Europe, der har store ambitioner.

Hvor ser du DI Life Science om 3 år?

Om 3 år er DI en af verdens førende erhvervs- og arbejdsgiverorganisation for life science virksomheder. Vi mangler at få udviklet de rette benchmarks til at sammenligne os med på tværs af landegrænser, men vi skal helt sikkert lade os inspirere af hvordan vores søsterorganisationer kæmper for deres medlemmer – og så skal vi selvfølgelig gøre det endnu bedre!  

Hvad har fået dig til at sige ja til jobbet som chef for Life Science?

Det er jo en fantastisk branche. Jeg har ærlig talt svært ved at forestille mig noget mere spændende eller vigtigt at arbejde med, for det handler jo om liv. Og det store spørgsmål er, hvordan vi som samfund – i Danmark og resten af verden – bliver ved med at levere bedre sygdomsbehandlinger og sundhedsløsninger, til gavn for patienter, men også borgere og sundhedspersonale, på en økonomisk bæredygtig måde. Det er en vigtig og kompleks udfordring, som jeg rigtig gerne vil være med til at løse.

Fakta

Life science i Danmark

  • Et af landets største eksporterhverv, eksport næsten tredoblet på 10 år til 142 mia. kr. (2019)
  • Årligt skatteprovenu fra selskaber og ansatte er fordoblet på 10 år til knap 25 mia. kr. (2017)
  • Beskæftigelsen i branchen er øget med 18 pct. på 10 år til 47.543 medarbejdere (2017)

Kilde: Life science-industriens økonomiske fodaftryk, Erhvervsministeriet (juli 2020)

Peder Søgaard-Pedersen, 41 år

  • 2020: 1/10 chef for DI Life Science
  • 2019: Senior EU Affairs Manager i Danske Bank
  • 2018: Senior Public Affairs Manager i LEO Pharma
  • 2008: Ansat i DI, herunder fagleder for telepolitik og digital indre marked, samt ansvar for energi- og klimapolitik fra DI’s kontor i Bruxelles.
Peder Søgaard-Pedersen

Peder Søgaard-Pedersen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3945
  • Mobil +45 2128 6755
  • E-mail peso@di.dk

Relateret indhold