12.11.20 DIB Nyheder

Der er uddelt mere end 67 millioner amerikanske fyresedler under coronakrisen

Nye tal: I sidste uge meldte 709.000 amerikanere sig som ledige. Antallet af nytilmeldte ledige er på det laveste niveau i 34 uger, men samtlige uger af coronakrisen har budt på flere nyledige end under de værste uger af finanskrisen.

- Coronakrisen er desværre slet ikke et overstået kapitel. Amerikanerne kæmper fortsat en stor tilstrømning til ledighedskøen. I løbet af de seneste 34 uger har mere end 67 millioner amerikanere prøvet af få en fyreseddel i hånden, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Samtlige 34 uger af coronakrisen har budt på flere nyledige end under de værste uger af finanskrisen. Under finanskrisen var antallet af nye ledighedserklæringer aldrig over 665.000.

- De ugentlige ledighedstal vil formentlig være utrolig høje hen over vinteren. Coronasmitten stiger igen, og der genindføres restriktioner. I New York er der eksempelvis genindført restriktioner på restauranter, barer, fitnesscentre og forsamlinger, siger Allan Sørensen.

Dagens gode nyhed er ifølge DI, at det ugentlige antal nyledige er faldende.

- Sidste uge var den bedste under coronakrisen. Der er samtidig færre nye, der stiller sig i ledighedskøen, end der er ledige, der får et nyt job. Der er flere der hyrer end fyrer, og derfor falder den samlede ledighed, siger Allan Sørensen.

Samlet set er der mere end 21 millioner amerikanere, der får understøttelse fra et af de mange ledighedsprogrammer.

- Når Joe Biden indtager Det Hvide Hus, har han en stor opgave med at få genskabt de mange tabte jobs. Det er afgørende for økonomien, at mange flere forlader ledighedskøen, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold