Arbejdet med bæredygtighed er et væsentligt argument, for at DI nu har etableret sit eget kontor i Kenyas hovedstad, Nairobi.

Foto: Getty Images
01.12.20 DIB Nyheder

3 skarpe: Derfor er DI i Afrika

DI’s nye kontor i Kenya skal især beskæftige sig med erhvervsprojekter i Østafrika. Derfor er det en del af en ny enhed for Global Udvikling og Bæredygtighed, der ledes af Marie Gad. Hun svarer her på, hvorfor DI er engageret i Afrika.

Dansk Industris leder af Global Udvikling og Bæredygtighed, Marie Gad skal nu bruge sine mere end 15 års erfaring med eksport, investeringer og udviklingslande til at styrke DI’s arbejde med bæredygtighed og verdensmål.

Hvorfor har DI brug for en enhed for global udvikling og bæredygtighed?

Bæredygtighed fylder mere og mere hos vores medlemsvirksomheder, og vi tror, det bliver et vigtigere konkurrenceparameter fremover. Derfor er det også en dagsorden, der berører en stor del af DI’s ansatte – tænk bare på, hvordan FN’s 17 Verdensmål dækker alt fra bedre uddannelse og sundhed til bæredygtig vækst og gode job. Med den nye enhed har DI nu et centralt sted, hvorfra vi kan koordinere den mangefacetterede indsats.

Læs også: DI udvider hjælp til virksomheder i Afrika

Hvorfor er DI engagereret i udviklingssamarbejder?

Bæredygtighed går på tværs af grænser, så det gør DI’s indsats selvfølgelig også. Vi arbejder i mange af verdens politiske og økonomiske metropoler, og vi har en lang række partnerskaber med erhvervsorganisationer i udviklingslande. Gennem disse er vi med til at sikre, at den private sektor, heriblandt vores medlemmer, får optimale betingelser for at skabe vækst og job og på andre måder bidrage til at opnå verdensmålene. Udviklingssamarbejderne er støttet af donorer som Danida.

Hvorfor etablerer DI et projektkontor i Kenya?

Østafrika har været inde i en rivende udvikling siden DI etablerede sit første udviklingssamarbejde der for over 20 år siden. Gennem et strategisk partnerskab med Danida driver vi i dag projekter i hele regionen, og da vores medlemmers interesse for lande som Kenya og Tanzania samtidig stiger, er tidspunktet helt rigtigt til at samle vores arbejde i et lokalt kontor. Det vil bringe os endnu tættere på virksomheder, erhvervsorganisationer og myndigheder i regionen.

Læs mere:  DI’s arbejde med global udvikling og FN’s Verdensmål

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Marie Gad

Marie Gad

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3789
  • Mobil +45 2949 4447
  • E-mail msh@di.dk

Relateret indhold