30.11.20 DIB Nyheder

Det høje aktivitetsniveau på boligmarkedet fortsætter også i september

Nye tal: Salget af boliger stiger, og det samme gør priserne. Det fører til aktivitet i byggebranchen og holder Danmark i gang, mener DI

Den høje aktivitet på boligmarkedet fortsætter, viser tal fra Danmarks Statistik. Der blev i alt solgt  15.409 enfamiliehuse i 3. kvartal 2020. 2020 ser samlet ud til at give det højeste antal bolighandler i mange år. Den høje efterspørgsel efter boliger kan aflæses i boligpriserne. Enfamiliehuse er steget med 3,3 procent  fra andet til tredje kvartal 2020., mens priserne på ejerlejligheder er steget 4,2 pct. og sommerhuse med 3,5 pct. Coronakrisen har altså ikke påvirket en normalt meget konjunkturfølsom branche.

- Danskerne havde et godt økonomisk udgangspunkt før coronakrisen og er bedre rustede til at modstå en økonomisk krise, end det var tilfældet før finanskrisen, siger underdirektør i DI Torben Liborius.

- De mange bolighandler viser, at danskerne generelt er trygge i forhold til deres privatøkonomi, selvom vi er midt i en krise. Bolighandlerne fører til aktivitet i byggebranchen, da mange vælger at renovere boligen i forbindelse med et køb. Det er med til at holde Danmark i gang i en svær tid, siger Torben Liborius.

- Forventningen om, at krisen har en udløbsdato på trods af sin uforudsigelighed, og udsigten til fortsat meget lave renter, forstærker effekten, siger han.

Manglende muligheder for at rejse på ferie i udlandet har øget efterspørgslen efter sommerhuse, og der er derfor handlet over 12.660 sommerhuse i første tre kvartaler i 2020.

Torben Liborius

Torben Liborius

Underdirektør

  • Direkte +45 7216 0106
  • Mobil +45 2332 3495
  • E-mail tli@di.dk

Relateret indhold