25.11.20 DIB Nyheder

Detailhandel har kurs mod største vækst i 10 år

Nye tal viser, at detailhandlen er på vej mod største stigning siden 2006

Med feriepengene som rakettrin tordner detailsalget igen i vejret. Detailomsætningen er i oktober steget med hele 8,2 procent sammenlignet med måneden før, viser tal fra Danmarks Statistik. Detailbranchen ser ud til at få det bedste vækstår siden forbrugsfesten i 00’erne, vurderer Morten Granzau, underdirektør i DI.

- Trods dansk økonomis store nedtur i år har detailsalget haft et godt 2020. Genåbning, 50 mia. kr. i feriepenge og et formentligt flot julesalg, skudt i gang med Black Friday, kan være den tretrinsraket, som kan føre til detailhandlens bedste vækstår siden 2006, siger Morten Granzau.

Efter årets første ti måneder er detailhandlen vokset med 3,4 procent i forhold til handlen sidste år. Det er den højeste vækst siden 2006. Derudover forventer flere detailvirksomheder, at Black Friday-salget endnu en gang vil slå rekord.

Detailhandlen har ellers i efteråret tabt fart efter den pæne fremgang hen over sommeren oven på genåbningen, men udbetalingen af de tre ugers indefrosne feriepenge har kickstartet detailhandlen igen.

- Danskerne har brugt de udbetalte feriepenge til ekstra ture i detailhandlen. På grund af gode muligheder for online shopping, er detailhandlen ikke lige så hårdt ramt som eksempelvis kulturerhvervet og restauranter, siger Morten Granzau.

Siden slutningen af september har 2,2 millioner lønmodtagere anmodet om udbetaling af feriepenge. Der er i alt søgt om knap 50 mia. kr. ud af de mulige 60 mia. kr. før skat.

-  Det er de mange feriepenge, som har givet detailhandlen godt med brændstof, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold