09.11.20 DIB Nyheder

DI: Fin håndsrækning til boliger, eksport og omstilling

Adm. direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen tager godt i mod regerings udspil til finanslovsforhandlingerne om blandt andet at udvide boligjobordningen og støtte ydereligere op om eksporten.

Finansminister Nicolai Wammen (S) lancerede i dag tre nye initiativer, som del af et oplæg til finanslovsforhandlingerne, der samtidig skal hjælpe coronaramte virksomheder og danskere igennem krisen

I alt tre forslag – henholdsvis en udvidelse af boligjobordningen, en eksportpakke og penge til omstilling. Og de falder i god jord hos Dansk Industris adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

- Vi skal virkelig lægge kræfter i holde gang i hjulene i denne svære tid og samtidig konstant holde fokus på den grønne omstilling. Derfor er det glædeligt, at regeringen vil udvide boligjobordningen, så danskerne får et større incitament til at forbedre deres boliger og få hjælp i hjemmet. Det har vi arbejdet hårdt for, og det vil være til stor gavn for både danskere, byggevirksomheder og servicevirksomheder over hele landet, siger han.

Læs også: Væksten i Europa svækkes af ny coronabølge

Eksportpakke på 500 mio. kr.

Dansk eksport har indtil videre klaret sig godt igennem krisen. Men opblusningen af pandemien skaber usikkerhed om dansk eksport. Derfor foreslår regeringen en stor eksportpakke på yderligere 500 millioner kroner årligt fra 2021-2023.

- Der er udsigt til en lang vinter med nye, hårde restriktioner over alt i Europa. Aktiviteten falder, og det vil med stor sandsynlighed  ramme dansk eksport. Derfor er der brug for hjælp, så virksomhederne kommer bedst muligt gennem denne periode, siger DI’s adm. direktør

Regeringen ønsker blandt andet at udvide adgangen til finansiering for trængte virksomheder og styrke Udenrigsministeriets muligheder for at hjælpe danske virksomheder med at sparke døre ind på nye markeder.

Læs også: Uanset valgets udfald vil USA se til Danmark efter klimaløsninger

Hjælp til omstilling

Det sidste af regeringens tre nye initiativer handler om en ramme til markante og målrettede omstillingsindsatser i 2021 og 2022 på i alt 2 mia. kr. i de områder af Danmark, der lige nu er hårdest ramt af krisen.

Også det støtter Dansk Industri varmt.

Finansminister Nicolai Wammen (S) skriver i en pressemeddelelse, at regeringen vil forhindre, at danske lønmodtagere og danske familier kommer til at betale dyrt for krisen.

- Vi må ikke gentage finanskrisens fejl. Derfor går vi nu ind i forhandlingerne om finansloven og en grøn genstart af Danmark med maksimalt fokus på at stå vagt om danske job og skabe tryghed for danske familiers økonomi, skriver han.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Relateret indhold