"USA er et land, der helt tydeligt er splittet i to, og valgkampen har gravet dybe kløfter mellem de to lejre. Det bliver en kæmpe opgave at få bygget bro over den forståelseskløft, men det er afgørende nødvendigt, hvis USA skal have genetableret en sammenhængskraft og en fælles vision for landet, siger Louis Funder, chef for DIs kontor i USA

05.11.20 DIB Nyheder

DIs USA-chef: kæmpe opgave at få bygget bro over amerikansk forståelseskløft

Efter det amerikanske præsidentvalg længe har balanceret på en knivsæg, toner Joe Biden nu frem som det mest sandsynlige bud på USA’s næste præsident. For danske virksomheder er det afgørende, at valget ikke fører til ustabilitet, vurderer chefen for DI’s USA kontor i Washington, D.C.

Den amerikanske befolkning har endnu en gang stemt på en måde, der med få marginaler kommer til at afgøre, hvem af landets to præsidentkandidater, der ender med fire år i Det Hvide Hus.

- Valget har været langt mere tæt end forventet, og der kan stadig gå flere dage, før vi officielt ved, om Joe Biden eller Donald Trump ender som vinder. Oven i købet overvejer den siddende præsident at udfordre valgresultatet ved relevante domstole, hvis eks. brevstemmer ender med at tippe valget til Bidens fordel, som noget tyder på lige nu, siger Louis Funder, General Manager på DI’s USA kontor.

Læs også: Uanset valgets udfald vil USA se til Danmark efter klimaløsninger

Stabilitet er afgørende

USA befinder sig i en sensitiv fase lige nu, og Louis Funder er en smule urolig for, om valgresultatet vil føre til ustabiliteten i landet.

- Vi ser et land, der helt tydeligt er splittet i to, og valgkampen har gravet dybe kløfter mellem de to lejre. Det bliver en kæmpe opgave at få bygget bro over den forståelseskløft, men det er afgørende nødvendigt, hvis USA skal have genetableret en sammenhængskraft og en fælles vision for landet, siger Louis Funder.

Dertil kommer Coronakrisen, som USA fortsat er hårdt ramt af.

- USA og verden trænger allermest til, at landet genvinder stabilitet og fremgang. Der er behov for, at parterne, når den tid kommer, lægger valget bag sig og i fællesskab arbejder for at genoprette den amerikanske økonomi – her tænker jeg ikke mindst på den hjælpepakke, som i lang tid har været på forhandlingsbordet i Kongressen.

Selvom landet går en turbulent periode i møde, så understreger Louis Funder, at danske virksomheder fortsat vil have gode muligheder på det amerikanske marked - uanset hvem der vinder valget.

- Dansk eksport til USA har klaret sig godt også under Trump. Medicin, sundhedsudstyr og fødevarer er nogle af de områder, hvor Danmark fortsat står stærkt i USA. Også de grønne løsninger vil landet se til Danmark efter, selv om Trump er væsentligt mindre engageret i den dagsorden, end Biden er, siger Louis Funder.

Læs også: Valg i USA – hvad rager det egentlig danske virksomheder?

Louis Funder

Louis Funder

Generel Manager, US

  • Direkte +45 3377 3784
  • Mobil +12028132276
  • E-mail lfk@di.dk

Relateret indhold