27.11.20 DIB Nyheder

Erhvervstilliden falder – men vaccine giver nyt håb

Nye tal fra Danmarks Statistiks viser, at den samlede erhvervstillid er faldet til en værdi på 87,8 i november. Det er første gang i et halvt år, at erhvervslivets humør er faldet.

Erhvervstilliden hos danske virksomheder er steget i seks måneder, men falder på grund af aktuelt højt smittetal til 87,8 i november. En værdi på 100 angiver gennemsnittet for perioden 1990 til 2018. Værdier under 100 signalerer, at stemningen i danske virksomheder er dårligere i forhold til en normal måned. Men vaccine måske allerede fra årsskiftet giver nyt håb, mener DI.

- Dansk økonomi oplever modgang som følge af de høje smittetal og restriktioner i mange af vores samhandelslande. Vi må desværre nok affinde os med, at vi ikke kan ryste krisen af os lige foreløbig. De positive resultater og hurtige godkendelse af vacciner mod corona kan bidrage til, at vi forhåbentligt får taget et stort skridt ud af krisen inden udgangen af 2021, siger underdirektør Morten Granzau, Dansk Industri (DI).

- Det er en uforudsigelig situation, som vi står i. Det var nedlukningen af Nordjylland et godt eksempel på. Restriktioner kan begrænse smitten med coronavirus, men når vi begrænser personers mobilitet og forbrugsmuligheder, så taber dansk økonomi samtidig fart og arbejdspladser, siger Morten Granzau.

Smitten med coronavirus er i mange af vores store samhandelslande på meget høje niveauer, og det er ifølge Morten Granzau meget bekymrende for dansk økonomi.

- Omfattende restriktioner i vores samhandelslande har direkte konsekvenser for danske virksomheder. Når erhvervsrejser og turister ikke kommer til og fra Danmark, så oplever vores lufthavne og lufthavnsleverandører store omsætningstab, og mange serviceerhverv taber på grund af manglende udenlandsk efterspørgsel. Serviceerhvervene har det generelt svært i hele Europa, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold