05.11.20 DIB Nyheder

Fortsat skræmmende mange amerikanere får en fyreseddel i hånden

Nye tal: I sidste uge meldte 751.000 amerikanere sig som ledige. Antallet af nytilmeldte ledige er på det laveste niveau i 33 uger.

- Vi er 33 uger inde i coronakrisen, og amerikanerne kæmper fortsat med ugentlige ledighedstal, der er højere end under de værste uger af finanskrisen. Der er fortsat skræmmende mange amerikanere, der får en fyreseddel i hånden. Antallet af nyledige var i sidste uge på laveste niveau under coronakrisen, men samtidig er antallet af smittede på det højeste niveau nogensinde. Jeg frygter, at de ugentlige ledighedstal også vil være utrolig høje hen over vinteren, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI), og tilføjer:

- Den gode nyhed er, at der heldigvis er flere, der hyrer end fyrer. Derfor falder den samlede ledighed. Det er afgørende for økonomien, at mange flere forlader ledighedskøen.

Samlet set er der 21,5 millioner amerikanere, der får understøttelse fra et af de mange ledighedsprogrammer.

- Uanset om Biden eller Trump bliver kåret som vinder af præsidentvalget, så står vedkommende foran en stor opgave med at få genskabt de mange tabte jobs. USA er vores største eksportmarked. Derfor har udviklingen i USA stor betydning for danske virksomheder. Vi håber ikke, at de stigende smittetal kan sabotere opsvinget og genopretningen på arbejdsmarkedet, siger Allan Sørensen.

USA er nu Danmarks største eksportmarked. Amerikanerne har det seneste år købt danske varer og tjenester for 167 milliarder kroner, og dermed overgår USA nu Tyskland.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold