Adm. direktør Lars Sandahl Sørensen taler ved konferencen Global RE-Invest til Indiens investorer, industri og regering.

27.11.20 DIB Nyheder

Køb dansk opfordrer Lars Sandahl Sørensen indiske investorer, industri og regering

Indien er verdens tredjestørste udleder af CO2 og forventer at tredoble forbruget af strøm inden 2040. Ved Indiens største mødested for investorer, industri og regering inden for vedvarende energi opfordrede adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI, landet til at købe dansk.

Danmark var som partnerland i forlængelse af den nyligt indgåede samarbejdsaftale mellem Danmark og Indien inviteret med til konferencen Global RE-Invest.

Det er Indiens største mødested for investorer, industri og regering inden for vedvarende energi. Fra Indien deltog blandt andre landets premierminister Narendra Modi, mens Danmark var repræsenteret med blandt andre klima- energi- og  forsyningsminister Dan Jørgensen og adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri (DI).

Konferencen havde særlig fokus på vindenergi, men Lars Sandahl Sørensen gjorde i sin tale også inderne opmærksomme på andre grønne danske løsninger.

- Vi kommer ikke kun til at sælge vindmøller til Indien. Vi kan også hjælpe med at integrere vindenergien i energisystemet. Det er den samlede pakke, der gør os til en stærk partner for Indien, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Ambassadør: Danske virksomheder overser gigantisk eksportmarked

Forventer stærkt stigende eksport

Indien er verdens tredjestørste forbruger af energi, og både energiforbrug og CO2-udledning er på vej op. Men Indien har sat sig ambitiøse klimamål. Om ti år skal 40 procent af energiproduktionen komme fra vedvarende energikilder.

- Det er stærkt af et udviklingsland som Indien, at de forpligter sig så hårdt på den grønne omstilling, siger Lars Sandahl Sørensen.

Danmark eksporterede sidste år for en lille milliard kroner energiteknologi til Indien.

- Men vi har mange af de produkter, som det store land har brug for, så jeg forventer, at eksporten vil stige voldsomt i de kommende år. Vi kan være med til at gøre det indiske samfund langt mere energieffektivt. Og vi er stærke inden for vindenergi og bioenergi, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Eksportsucces: Dansk virksomhed tager slammet i Indiens slum

BRUG DI:

DI’s kontor i Indien har siden 2008 assisteret danske virksomheder på det indiske marked. Kontakt Bente Toftkær, Interrim Director, DI India Office, på 3377 3831, bet@di.dk for en snak om, hvordan DI kan assistere jer i Indien.

Følg klima hos DI

Regeringen og dansk erhvervsliv har indgået 13 klimapartnerskaber. Vi præsenterer dig for hvert enkelt partnerskab, og følger udviklingen.

Læs mere om klimapartnerskaberne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Bente Toftkær

Bente Toftkær

Fagchef

  • Direkte +45 3377 3831
  • Mobil +45 2946 7169
  • E-mail bet@di.dk

Relateret indhold