Særlige restriktioner for kollektiv trafik i syv jyske kommuner fjernes fredag 20 november.

Foto: Getty
19.11.20 DIB Nyheder

Nu slipper nordjyder for de fleste restriktioner

Nordjylland slipper for langt de fleste af de ekstra restriktioner, landsdelen har været pålagt som følge af coronavirus. DI glæder sig og håber, myndighederne lærer af erfaringerne.

Indsatsgruppen for Covid-19-håndtering vurderer nu, at de fleste lokale restriktioner i syv nordjyske kommuner kan lempes. Regeringen har besluttet at følge anbefalingen, fremgår det af en nyhed fra Sundheds og Ældreministeriet

- Det har været to lange uger for Nordjylland, så det er godt nok en vigtig og ventet nyhed. Restriktionerne har skabt store frustrationer og problemer for nordjyske virksomheder og borgere, så åbningen har været ventet og efterspurgt, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri (DI).

Læs også: 280.000 nordjyder er ramt af restriktioner

Lær af erfaringerne

Hovedparten af lempelserne vil være gældende med det samme. Kollektiv trafik, restauranter, barer og kultur- og fritidsliv må dog vente til fredag den 20 november med at åbne. Forsamlinger må også vente til fredag, før retninglsinjerne bliver de samme som i resten af landet, og restriktioner for videregående uddannelser, dagtilbud, grundskoler, kost- og efterskoler og ungdoms- og voksenuddannelser ophæves mandag den 23. november.

- Vi har alle sammen en kæmpe interesse i at begrænse smitten, og de nordjyske virksomheder og borgere har taget et kæmpe ansvar og båret en tung byrde, selv om restriktionerne for mange har været uklare og frustrerende, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han fortsætter:

- Nu glæder vi først og fremmest os i dag over genåbningen. Men regeringen og myndighederne skal også lære af erfaringerne, så både nordjyderne og resten af samfundet fremover oplever, at der er et klart og forståeligt grundlag for nye restriktioner – og at der er tilstrækkeligt testkapacitet og hjælp til borgere og virksomheder, når der sker så indgribende restriktioner som her, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: ”Corona-krisen begynder at trække tænder ud”

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Henrik Marcher Larsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3962
  • Mobil +45 4015 8858
  • E-mail heml@di.dk

Relateret