Coronapandemien har for alvor fået nogle af landets største virksomheder til at træne forandringsledelse online. Hér faciliterer CEO Leif Sørensen fra den danske edtech-virksomhed Actee en ledelsessesion for to kursister.

Foto: Actee ApS
19.11.20 DIB Nyheder

Onlinespil træner Ørsteds ledere

Online simuleringsspil til forandringsledelse udvikler sig hastigt under coronakrisen. Den danske elgigant Ørsted er blandt de virksomheder, der bruger mulighederne.

Med ca. 6000 ansatte fordelt på en række globale, lokationer er energiselskabet Ørsted en af de virksomheder, der måtte gentænke, hvordan de kunne facilitere deres forandringsledelse mere virtuelt og gamificeret, da coronaen ramte.

- Al Ørsteds Change Management træning er i dag lagt op virtuelt, så de enkelte ledere overalt i verden kan tilmelde sig træningen, der designes og styres her fra kontoret i Gentofte, forklarer OCM Consultant Leah Fichtmann Heiberg hos Ørsteds Organisational Change Management enhed.

Med online platformen Actee har Ørsted ifølge Leah Fichtmann Heiberg mulighed for at nå ud til alle dele af organisationen og udvikle en ens forståelse af, hvordan virksomheden arbejder med forandringsledelse.

- Vi er fornylig blevet en global organisation, og med online simuleringsspil har vi mulighed for at forankre eksempelvis best practice, sproget mv. Vi har også mulighed for at bruge eksisterende skabeloner eller designe nye spil og indhold, der tager udgangspunkt i den virkelighed vores stakeholdere befinder sig i rundt om i verden, siger Leah Fichtmann Heiberg.

Antallet af spil er eksploderet under coronakrisen

Hos Edtech platformen Actee, der bl.a. også benyttes af Danske Bank, Dustin og DFDS melder Founder og CEO Leif Sørensen om en markant stigning i antallet af spil. I hele 2020 er antallet af spil steget med over100 procent i forhold til samme periode 2020 – fra 219 spil til 495 spil udviklet af kunderne.

- I kølvandet på coronakrisen lever virksomhederne i en endnu mere digitaliseret og konstant omskiftelig virkelighed. Det styrker behovet for at kunne simulere mange forskellige scenarier. Derfor håber vi på, at det boost vi oplever lige nu, bider sig fast på den lange bane, så vi ser endnu flere gamificere tilgangen til ledelsesudvikling og forandringsprocesser siger Leif Sørensen.

Forandringsledelse er en særlig øvelse for ledere, og det er helt sikkert en disciplin, de fleste kan blive bedre til. Pernille Erichsen, Chef for DI ledelse og virksomhedsudvikling

Fast del af undervisning på ITU

På IT-Universitetet blev ledelsesspillet Actee Change en fast del af undervisningen på kandidatuddannelsen Digital Innovation Management i år netop inden coronakrisen eskalerede.

Adjunkt Louise Harder Fischer fra Business IT-instituttet har været certificeret Actee Change-instruktør siden 2012, og underviser cirka 100 kandidatstuderende i at omsætte situationer til simuleringer, blandt andet ved at producere små spil som samtidig bringer teorierne ind i en praktisk anvendelig kontekst.

Hun peger på, at enhver ny teknologi indebærer en ændring af adfærd.

- Når ni ud af ti it-projekter fejler, er det ikke, fordi teknologien ikke er god nok. Det skyldes mangelfuld forandringsledelse. Typisk har man tilrettelagt processerne uden at få folk med i båden og samtidig afsat for få penge. Man er ikke bevidst nok om, hvor vigtig en kompetence det er at kunne lede en forandring, siger Louise Harder Fischer.

Hun bakkes op af Pernille Erichsen, chef for DI Ledelse og Virksomhedsudvikling.

- Forandringsledelse er en særlig øvelse for ledere, og det er helt sikkert en disciplin, de fleste kan blive bedre til. Onlinetræning baseret på virksomheders egen virkelighed og erfaring kan helt sikkert gøre en positiv forskel, siger Pernille Erichsen.

Actee førende i Europa

- Den danske Ed-tech platform Actee er med 40.000 brugere i 22 lande førende i Europa inden for online simuleringsspil målrettet ledelsesudvikling og forandringsledelse.

- I coronakrisens kølvand har virksomheden oplevet en eksplosiv stigning i antallet af online spil.

- I hele 2019 blev der udviklet 219 nye spil af kunder på Actee platformen, men 2020 har allerede overhalet 2019 med mere end 100 procent – til dato er der udviklet 495 spil af kunderne.  De store virksomheder trækker udviklingen, men også flere uddannelsesinstitutioner har gjort spillene til en fast del af undervisningen.

Kilde: Actee

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Pernille Erichsen

Pernille Erichsen

Chef for DI ledelse og virksomhedsudvikling

  • Direkte +45 3377 3092
  • Mobil +45 2724 2905
  • E-mail peer@di.dk

Relateret indhold