Nu bliver det igen lidt lettere for danskere at rejse til London.

26.11.20 DIB Nyheder

Så åbner Storbritannien igen for danske virksomheder

Storbritannien ophæver indrejseforbuddet for rejsende fra Danmark gældende fra lørdag morgen kl. 05.00 dansk tid. Helt afgørende for mange danske virksomheder, mener Dansk Industri.

Storbritannien er fra på lørdag igen åben for danskere. Det oplyser den britiske transportminister, Grant Shapps, på Twitter.

Indrejseforbuddet blev indført 7. november på grund af coronaudbrud blandt mink i Nordjylland, men nu løftes det altså igen.

I Dansk Industri (DI) modtages nyheden med stor glæde.

- Boris Johnson, vi er on the road again. Indrejseforbuddet til Storbritannien har været en ærgerlig forhindring for mange danske virksomheder, der lever af at sælge varer og tjenester til det britiske marked. Nu er der behov for at få eksporten op i omdrejninger igen, siger Michael Svane, branchedirektør i DI.

Fortsat behov for selvisolation

Ophævelsen af indrejseforbuddet er ifølge DI særlig vigtigt med et brexit lige rundt om hjørnet.

- Storbritannien er Danmarks fjerde største eksportmarked og det er enormt vigtigt for dansk erhvervsliv, at de kan fastholde deres position på det vigtige marked. I den sammenhæng er erhvervsrejser helt afgørende for tusindvis af virksomheder, siger Michael Svane.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) udtrykker naturligt også glæde over beslutningen.

– Jeg er meget tilfreds med, at Storbritannien har valgt at ophæve indrejseforbuddet for danske rejsende fra på lørdag, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Danmark er dog fortsat på listen over lande, hvorfra rejsende skal i selvisolation i 14 dage ved indrejse i Storbritannien.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters indfører Storbritannien nye karantæneregler fra 15. december.

Fra den dato skal rejsende, som ankommer fra lande, der er opført på den såkaldte karantæneliste, lade sig isolere i fem dage. Derefter får de tilbud om en coronatest. Hvis den er negativ, må de forlade deres isolation.

Michael Svane

Michael Svane

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4652
  • Mobil +45 4036 1348
  • E-mail misv@di.dk

Relateret