16.11.20 DIB Nyheder

Sagen kort - Minister: Private sociale tilbud skal lukkes

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) vil sætte en stopper for, at udsatte borgere er sociale hæveautomater for private firmaer, der trækker velfærdskroner ud, som hun siger.

Efter en række kritiske artikler i Ekstra Bladet om en såkaldt ”børnehjemsbaron”, meldte social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) 24. september 2020 ud, at hun og regeringen vil fjerne muligheden for, at private kan tjene penge på sociale tilbud.

– Det her handler om at få sat en stopper for, at udsatte borgere er sociale hæveautomater for private firmaer, der trækker velfærdskroner ud, sagde ministeren den dag til Ekstra Bladet.

Astrid Krag lancerede i samme ombæring et nyt udspil, hvor private tilbud fremover drives som selvejende institutioner.

Budskabet om at forbyde private virksomheder på socialområdet har ministeren siden gentaget i blandt andet tv-programmet Debatten på DR2. Fagbevægelsen med FOA og Socialpædagogerne i spidsen har offentligt støttet forslaget.

DI Service har siden slutningen af september søgt dialog om at få svar på medlemmernes praktiske spørgsmål, hvis private virksomheder på socialområdet skal omdannes til selvejende institutioner.

DI Business har i forbindelse med denne artikel bedt ministeren om svar på seks spørgsmål, blandt andet: ”Hvordan forestiller ministeren sig konkret, at private virksomheder omdannes til selvejende institutioner?” Og ”Hvad der skal ske med de op til 2.500 udsatte borgere, hvis de private tilbud lukker?”

Vi har også forelagt Astrid Krag kritikken fra Forenede Care A/S og tilbudt muligheden for at svare. Ministeren har ikke ønsket at deltage i artiklen. 

Læs også: Forenede Care: Minister vil lukke private krise- og genoptræningscentre
Læs også: DI: Politisk indgreb vil koste tilbud til Danmarks svageste

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Jakob Scharff

Jakob Scharff

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3996
  • Mobil +45 2112 9423
  • E-mail jasc@di.dk

Relateret indhold