Louis Funder, General Manager på DI’s USA-kontor, rapporterer fra Washington før det amerikanske præsidentvalg afgøres.

02.11.20 DIB Nyheder

Uanset valgets udfald vil USA se til Danmark efter klimaløsninger

Video: To præsidentkandidater i hvert sit ringhjørne på klimadagsordenen ændrer ikke på, at USA vil se til Danmark efter løsninger på den grønne omstilling, vurderer DI’s USA-medarbejder.

Klimapolitik har fået en prominent placering i den amerikanske valgkamp. De to præsidentkandidatet, Donald Trump og Joe Biden, står i hver sit ringhjørne. Trump vil have USA ud af Paris-aftalen hurtigst muligt, mens Biden vil gøre USA klimaneutralt inden 2050, energirenovere millioner af bygninger og bygge 60.000 vindmøller.

- Men det er også lidt en simplificering at sige, at det er sådan partierne står. Der er progressive republikansk kontrollerede delstater, som har ambitiøse grønne dagsordener. Og republikanske kongresmedlemmer, der kæmper for flere grønne investeringer, siger Louis Funder, General Manager på DI’s USA-kontor.

Han oplever på mange af de møder, han deltager i, at mange kigger mod Danmark efter løsninger til grøn omstilling.

- Det er jo blandt andet fordi, vi har bevist i Danmark, at vi kan kombinere grøn omstilling med vækst og jobskabelse. Men også fordi selvfølgelig, at vi har nogle virksomheder, som har nogle markedstestede og markedsmodne produkter både inden for grøn energi og energieffektivitet. Og det er det, som amerikanerne leder efter lige nu, siger Louis Funder.

Læs også:

Trump eller Biden – hvad betyder valget for USA's handelspolitik?

Sidste TV-duel før USA-valg: Her skal virksomhederne følge med

Valg i USA – hvad rager det egentlig danske virksomheder?

Trump eller Biden: Det handler om at se mulighederne!

Relateret indhold