04.12.20 DIB Nyheder

Opråb fra DI: God aftale om grønne biler må ikke føre til ny afgift på virksomhederne

Med de nuværende bilforhandlinger har regeringen og Folketinget en historisk chance for at indgå en aftale, som baner vejen for flere og bedre grønne biler. Men som led i forhandlingerne drøfter partierne også indførelsen af nye afgifter, der igen skal ramme et hårdt prøvet erhvervsliv.

Der er tale om en ny kilometerafgift, der vil ramme danske transportvirksomheder og deres medarbejdere hårdt. DI’s adm. direktør opfordrer regeringen og Folketinget til at droppe planerne om en ny afgift, som både vil skabe store problemer for transportvirksomhederne og svække mobiliteten i hele vores samfund. Organisationen opfordrer til en bred politisk aftale, som understøtter en grøn omstilling af både bilparken og transporten uden at lægge nye afgifter på virksomhederne.

- Vi har store forventninger til en god og bred bilaftale, som kan bane vejen for en grøn omstilling af vores bilpark. Men vi har brug for, at kilometerafgiften bliver kørt tilbage i garagen. Den vil gøre stor skade på mobiliteten og sammenhængen på tværs af Danmark – og ind og ud af landet. Vi har et fælles mål om at sikre en grøn omstilling af godstransporten, men kilometerafgift er ganske enkelt ikke svaret. Hvis politikerne virkelig ønsker at gå den vej, vil en brændstofafgift være bedre for både klimaet og konkurrencekraften, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Han opfordrer derfor til, at regeringen og partierne finder en anden vej til at finansiere bilaftalen end at indføre en ny afgiftsskrue på danske virksomheder.

- Danske virksomheder har det seneste år oplevet en byge af nye afgifter samtidig med, at virksomhederne og medarbejderne kæmper benhårdt for at holde hjulene i gang. Transportvirksomhederne er allerede i fuld gang med en grøn omstilling – og de er mere end klar til at diskutere nye løsninger. Men nu må det simpelthen være slut med nye afgiftsskruer, som ovenikøbet ender med et blive dyrt for samfundet, hvor der er brug for mere mobilitet – ikke mindre, siger Lars Sandahl Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Troels Ranis

Troels Ranis

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3683
  • Mobil +45 2328 5056
  • E-mail trra@di.dk

Relateret indhold