21.12.20 DIB Nyheder

DI: Langsommere jobfremgang i oktober

Nye tal: Der blev skabt færre job i oktober end i de forgående måneder. Men udviklingen siden foråret har været positiv, mener DI

Den flotte jobvækst henover sommeren og starten af efteråret stoppede i oktober, hvor der kun blev skabt 1.600 nye job, viser tal fra Danmarks Statistik. Samlet set er der i løbet af de fem måneder fra juni til oktober skabt 51.200 job. Det er sket efter, at der i foråret forsvandt 77.900 job.

- Selvom jobfremgangen gik lidt langsommere i oktober, er det virkelig positivt, at der er skabt så mange nye job i de seneste fem måneder. Dermed står arbejdsmarkedet stærkere forud for en ny svær periode med skærpede restriktioner og en ny nedlukning i hele landet, der risikerer at føre til tab af arbejdspladser, siger vicedirektør i DI Steen Nielsen.

De seneste jobtal fra oktober viser, at antallet af beskæftigede fortsat er 26.700 personer lavere end før coronakrisen. I forlængelse af regeringens nye nedlukning af landet som følge af de høje smittetal er kompensationsordningerne blevet genindført til fulde. Og det er ifølge Steen Nielsen afgørende for at få Danmark godt igennem den anden smittebølge.

- Lønkompensationen og de andre hjælpepakker var med til at redde flere hundredetusinde job i foråret. Hjælpepakkerne havde en stor del af æren for, at vi ikke mistede så mange job herhjemme under den første nedlukning, og de vil være lige så vigtige denne gang, siger Steen Nielsen.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold