DI's politiske direktør, Emil Fannikke Kiær interviewes af chef for branchefællesskabet Fremstillingsindustrien, Jacob Kjeldsen om grøn skattereform.

15.12.20 DIB Nyheder

DI til medlemmer: Kom med jeres input til ændring af grøn skattereform

Folketinget har vedtaget en grøn skattereform, der giver to år til at justere afgifterne på CO2. Her kan DI’s medlemmer bidrage i arbejdet, siger DI’s politiske direktør Emil Fannikke Kiær

Folketinget vedtog en grøn skattereform den 8. december, der på kort sigt skal reducere Danmarks CO2-udledning med 0,5 mio. ton. Samtidig blev der åbnet op for, at de afgifter som skal bane vejen for at indfri klimamålene i løbet af de kommende to år kan blive justeret, så der indføres en ensartet afgift på CO2.

I dette arbejde for at sikre den rette model for afgifter, opfordrer DI’s politiske direktør Emil Fannikke Kiær, nu medlemsvirksomhederne til at komme med deres egne eksempler fra hverdagen, som kan styrke Dansk Industris arbejde med at optimere afgifterne, så de fremmer den grønne omstilling uden at gøre stor skade på landets erhvervsliv.

Læs også: Grund lagt til en god grøn skattereform – men vi er ikke i mål

- Vi skal arbejde på at få det gjort mere spiseligt, hvor vi får fokus på at få en afgift på CO2 og ikke på energi. Vi skal gerne have nogle lempelser ind som gør, at incitamenterne til at reducere CO2-udledningen er bedre end det der ligger på bordet i dag, fortæller han i dette videointerview.  

DI går ind i en følgegruppe, der skal bistå regeringens eksperter i det videre arbejde med at skrue afgifterne sammen.

- Vores opgave er at sikre, at det bliver noget andet end det vi har på bordet nu. Derfor vil vi gerne have gode konkrete eksempler fra jeres hverdag. Jo mere konkret og jo flere eksempler vi kan få på bordet, jo nemmere får vi ved at føre vores ting frem, lyder opfordringen fra DI-direktøren direkte til DI’s medlemmer.

Læs også: Bødskov: Ny aftale skal sikre erhvervslivs grønne omstilling

Emil Fannikke Kiær

Emil Fannikke Kiær

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3032
  • Mobil +45 2476 7713
  • E-mail efk@di.dk

Relateret indhold