DI: Udvid hurtigt med hjælpepakker til ramt erhvervsliv i hele landet
Regeringen udvider tirsdag atter restriktioner for at bremse coronasmitten til alle landets 98 kommuner. DI anbefaler at hjælpepakker hurtigt sættes i værk i hele landet for at bremse skadevirkninger.
Vi skal meget nødig ende i en så omfattende og langvarig nedlukning, som vi så i foråret. Derfor er det virkelig vigtigt – både for at passe på hinanden og på økonomi og arbejdspladser, at danskerne hver især tager ansvar og følger myndighedernes anbefalinger.
Sådan lyder det fra DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen tirsdag, hvor regeringen valgte at udvide anbefalingen af de restriktioner, der gælder i 69 kommuner, til samtlige landets kommuner. Skærpelsen gælder fra onsdag klokken 16.
Sundhedsminister Magnus Heunicke siger i en pressemeddelelse:
- Jeg er alvorligt bekymret for den udvikling, vi lige nu ser i hele landet. Derfor udvider vi restriktionerne til samtlige kommuner for at bremse smitten og få knækket kurven.
Hurtig indsats med hjælpepakker
Lars Sandahl Sørensen anbefaler, at der sættes hurtigt ind med kompensationer og hjælpepakker til berørte virksomheder i hele landet.
- De ordninger skal vi hurtigt have bragt i spil landet over, så vi bedst muligt undgår at tabe værdifulde arbejdspladser og virksomheder, siger DI-direktøren.
Juletiden bliver hård for især restauranter, cafeer og virksomheder i turisme- og oplevelsesøkonomien, der har brug for en hjælpende hånd for at overleve. Mange kompensationsordninger er blevet forlænget, hvilket er helt afgørende.
- Derudover skal vi teste så mange som overhovedet muligt, så vi kan bryde smittekæderne hurtigt og effektivt, siger Lars Sandahl Sørensen.
Mere hjemmearbejde uden at skade produktion
Regeringens opfordring til mere hjemmearbejde i hele landet giver DI videre til medlemsvirksomhederne.
- For nogle virksomheder – eksempelvis dem med produktion, er det selvfølgelig ikke muligt at opretholde driften, uden de fleste medarbejdere er fysisk til stede. Generelt har virksomhederne heldigvis indrettet sig på en måde, hvor en stor del af medarbejderne kan arbejde hjemmefra samtidig med, at virksomhederne kan holde gang i forretningen, siger Lars Sandahl Sørensen.
Han påpeger videre vigtigheden af, at julehandlen kan forsætte, så der holdes gang i hjulene, uden at smitten kommer ud af kontrol.
- Detailhandlen er stærkt optaget af at give deres kunder en god og sikker oplevelse, når de handler, og de gør en stor indsats for at efterleve de mange krav og restriktioner, som allerede er indført, siger Lars Sandahl Sørensen.
Samlet set har coronakrisen foreløbigt kostet danske virksomheder en omsætning på 140 milliarder kroner ifølge Danmarks Statistik. Og tabet stopper altså ikke endnu, forventer DI.
Læs også: Coronaregning runder 140 mia kr - og fortsætter op
Info om COVID-19
Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.
Hold dig opdateret
Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.