Direktør John Christensen (tv) og adm. dir Thomas Hehr (th), ejere af GreenTec A/S, er glade for at vinde årets DI Initiativpris i Trekantområdet.

08.12.20 DIB Nyheder

GreenTec A/S i Kolding trykkede på speederen da coronaen ramte

Sammen med flotte økonomiske resultater og det drive og ildhu virksomeden udstråler, er GreenTec A/S den 8. december 2020 blevet belønnet med prisen som årets initiativprisvinder i DI Trekantområdet.

Det krævede nogle ekstra overvejelser i ejerkredsen, men siden har GreenTec A/S ikke set sig tilbage. Med stor tro på fremtiden blev produktionen sat i et højere gear, da coronakrisen ramte. Og nye digitale marketingstiltag beviste deres værd, så efterspørgslen på maskiner til hegnsklipning og landskabspleje vendte hurtigt tilbage. Endda på et højere niveau.

- Det er netop i kriseperioder, at fremsynede virksomheden udvikler sig og finder nye løsninger. Nogle sætter læhegn op, mens andre bygger vindmøller. Det er bare lettere sagt end gjort, men ikke for GreenTec A/S. De har arbejdet hårdt med produktudvikling og digitalisering og skabt et endnu stærkere udgangspunkt for deres produkter ude i verden. Det er meget imponerende, siger formanden for DI Trekantområdet, adm. direktør Carsten Kind.

Sammen med flotte økonomiske resultater og det drive og ildhu virksomeden udstråler, er GreenTec A/S den 8. december 2020 blevet belønnet med prisen som årets initiativprisvinder i DI Trekantområdet.

Øget automatisering hos underleverandører

GreenTec A/S tog en række strategiske valg da coronaen ramte. Mens andre lukkede ned, blev kontakten til underleverandørerne holdt varm, udbygget og optimeret. Blandt andet blev der indgået aftaler med lokale underleverandører, der anvender robotsvejsning, hvilket har ført til en mere sikker leverandørkæde og ensartet resultat.

- En af de positive ting, der er kommet ud af coronakrisen, er den øgede fokusering på forsyningskæderne, og vi ser flere eksempler på, at lokale underleverandører har kunnet konkurrere med en produktion, der tidligere har været udført i mere lavtlønnede europæiske lande. Det hænger både sammen med en øget sikkerhed for at få leverancerne frem, men også at den øgede automatisering hos mange underleverandører begynder at bære frugt både på pris og kvalitet, det er meget positivt siger Carsten Kind.

Godt eksempel og forbillede for mange

GreenTec A/S satsede allerede for flere år siden på digital marketing, f.eks. gode produktvideoer fremfor de mere traditionelle messer. Det kommer virksomheden til gode nu. Og da virksomheden har en fortid som primært handelsvirksomhed, var det en forholdsvis simpel øvelse at få markedsført de egenudviklede og prisbelønnede maskiner i hele verden. Det har resulteret i øget salg på de eksisterende markeder, samt bragt store ordrer fra fjerne steder i verden, virksomheden ellers ikke havde kontakt til.

- GreenTec A/S er et rigtig godt eksempel på – og et forbillede for - mange af de små og mellemstore virksomheder, som vi har mange af her i Trekantområdet. Det er imponerende, hvordan god ledelse og dygtige strategiske valg har skabt en stærkere virksomhed på trods af krisen. Det er vigtigt, fordi det i en svær tid skaber værdifulde arbejdspladser og gode eksportindtægter til landet, siger formand Carsten Kind.

Med DI Trekantområdets Initiativpris 2020 er GreenTec A/S blandt kandidaterne til at modtage DI’s nationale initiativpris, der uddeles på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder i foråret 2021.

Læs også: Initiativpris To Øl City trodser coronakrisen

FAKTA OM GreenTec

GreenTec A/S er et dansk firma som er specialist i maskiner til landskabspleje. Firmaet blev grundlagt i 1979, og siden 1992, har GreenTec holdt fokus på, og udviklet et omfattende program af maskiner, der anvendes til græs-, hæk- eller hegnsklipning. Hele produktprogrammet er udviklet i et enkelt funktionelt og produktionsvenligt design, og produceres med hjælp af primært danske underleverandører på adressen i Kolding. Gennem et stærkt distributionsnet leveres maskinerne til hele verden.  

 

FAKTA OM INITIATIVPRISEN

InitiativPrisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI’s medlemskreds. Derudover har der i 2020 været et kriterie om, at vinderen har håndteret udfordringerne med corona på en udviklende måde, og derved kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere.

Hver af DI’s 18 regionalforeninger udpeger en regional vinder af Initiativprisen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Johan H. Pedersen

Johan H. Pedersen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3781
  • Mobil +45 4084 3207
  • E-mail jhp@di.dk

Relateret indhold