DI Sydsjællands PraktikPladsPris 2020 gik i år til virksomheden Mester Madsen A/S i Præsø. På billedet fra Venstre: Næstformand DI Sydsjælland Peter Rosenkrands, ejer Anders Madsen, ejer Martin Olsen og borgmester i Vordingborg Mikael Smed (S).

Foto. Lars Christensen
03.12.20 DIB Nyheder

Mester Madsen A/S vinder Sydsjællands PraktikPladsPris 2020

Den lokale tømrermester Mester Madsen A/S i Præstø tager et stort ansvar for at uddanne næste generation af bygningssnedkere og tømrere, som der er stor efterspørgsel efter i bygge- og anlægsbranchen. Derfor modtager virksomheden DI Sydsjællands PraktikPladsPris 2020.

DI Sydsjællands PraktikPladsPris 2020 går i år Mester Madsen A/S i Præstø.

Prisen blev uddelt på virksomheden onsdag den 2. december, hvor borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed og næstformand i DI Sydsjælland Peter Rosenkrands overrakte prisen.

I tømrer- og snedkervirksomheden Mester Madsen er der ca. 35 ansatte, og ud af medarbejderstaben er 8 lærlinge. Samtidig betyder det, at virksomheden ligger et stykke over måltallet for antal lærlinge i trepartsaftalen, hvor en virksomhed af Mester Madsens størrelse typisk vil være forpligtet til 1-2 lærlinge.

- Valget faldt naturligt på Mester Madsen som modtager af DI Sydsjællands PraktikPladsPris 2020. Virksomheden bidrager væsentligt til at uddanne næste generations arbejdskraft, og det fortjener at blive belønnet, siger Peter Rosenkrands næstformand i DI Sydsjælland og adm. direktør for Knudsens Extrusion ApS.

- Hos Mester Madsen er vi rigtig stolte over at modtage denne pris, og for os er det naturligt at have mange lærlinge. Vi har altid et mål om, at medarbejderstaben som minimum skal bestå af 25-30 procent lærlinge, siger Anders Madsen, tømrermester og ejer af Mester Madsen.

Plads til alle

Hos Mester Madsen er der plads til alle. Der har været mange unge med forskellige uddannelser i lære hos virksomheden.

- Fælles for alle vores lærlinge er, at de er motiverede for at yde deres bedste, og det værdsætter vi. Det er en del af vores DNA her i virksomheden at uddanne vores unge mennesker. Og vi er samtidig fælles om at løfte vores samfundsansvar. Det kan fint betale sig for en virksomhed som vores, når vi samarbejder om at nå i mål, udtaler Anders Madsen.

- Vi ved, at vi i nær fremtid kommer til at mangle unge med en erhvervsuddannelse inden for nærmest alle brancher. Mit håb er, at gode lærepladser sammen med udsigten til fast arbejde er med til at gøre en erhvervsuddannelse endnu mere attraktiv. Derfor er det vigtigt, at de unge fortæller de mange gode historier om deres lærepladser, siger Peter Rosenkrands.

Læs også: Pumper til hele verden giver initiativpris

Fakta

DI Sydsjællands PraktikPladsPris 2020

- DI Sydsjælland uddeler i 2020 PraktikPladsPrisen til en lokal virksomhed, der gør en ekstraordinær indsats for at uddanne fremtidens faglærte. Vinderen findes blandt DI’s medlemsvirksomheder i Næstved, Vordingborg, Faxe eller Stevns.

- Det er virksomhedens elever/lærlinge og/eller ansatte, der selv indstiller virksomheden, mens bestyrelsen i DI Sydsjælland udvælger vinderen blandt de indstillede virksomheder.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lars Magnus Lund Christensen

Lars Magnus Lund Christensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3087
  • Mobil +45 4127 2838
  • E-mail lmlc@di.dk

Relateret indhold