Dansk Industris adm. direktør Lars Sandahl Sørensen opfordrer virksomheder i de 17 hovedstadskommuner til at skrue op for hjemarbejdet, hvis det ikke går ud over produktionen. Han håber, at de stramere restriktioner bliver kortvarige.

01.12.20 DIB Nyheder

DI: Tag bestik af nye coronarestriktioner

Regeringen strammer corona-anbefalinger i hovedstadsområdet for hjemmearbejde, detailhandel og testindsats. Øget hjemmearbejde bør overvejes, mener DI.

For at bremse coronasmitten i hovedstadsområdet har regeringen tirsdag eftermiddag med virkning fra 7. december skærpet corona-restriktionerne for at undgå at epidemien kommer ud af kontrol. Og det vil landets virksomheder nødvendigvis tage bestik af, vurderer DI.

- Myndighederne opfordrer til, at flere borgere i hovedstadskommunerne arbejder hjemmefra, så alle virksomheder og offentlige arbejdspladser nøje overvejer, om de kan lade deres medarbejdere arbejde hjemmefra. Den opfordring vil vi give klart videre til vores medlemsvirksomheder, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Ikke alle virksomheder kan følge opfordringen, eksempelvis produktionsvirksomheder. De kan ikke opretholde driften, hvis medarbejdere sendes hjem.

- Men heldigvis har mange andre virksomheder indrettet sig på en måde, hvor en stor del af medarbejderne kan arbejde hjemmefra samtidig med, at virksomhederne kan holde gang i forretningen. I den sammenhæng er positivt, at skolerne fortsat kan holde åbent - det er også vigtigt for virksomhederne og ikke mindst deres medarbejdere, siger Lars Sandahl Sørensen.

Restriktionerne vil gælde fra 7. december og indtil 2. januar 2021 i 17 kommuner i hovedstatsområdet. De kommer efter, at smittetallet i regionen er forholdsvist højt i forhold til landsgennemsnittet. Samlet er 280 personer smittet pr. 100.000 borgere. På landsplan er det seneste døgn registreret 1468 nye smittetilfælde. 

Læs også: Vacciner bør prioriteres til kritiske funktioner – også i erhvervslivet

Detailhandlen er stærkt optaget af at give deres kunder en god og sikker oplevelse, når de handler. Lars Sandahl Sørensen, Adm. direktør

Julehandel skal sikres

Det er samtidig vigtigt for danskere og virksomheder, at ikke mindst julehandlen kan fortsætte uden at smitten kommer ud af kontrol.

- Detailhandlen er stærkt optaget af at give deres kunder en god og sikker oplevelse, når de handler, og de gør en stor indsats for at efterleve de mange krav og restriktioner, som allerede er indført. Derfor er det vigtigt, at de nye restriktioner i praksis bliver så lidt byrdefulde og kortvarige som muligt, siger DI-direktøren.

Blandt opfordringerne fra regeringen er færre personer i butikker og storcentre pr. kvadratmeter afhængigt af butikkernes størrelse. Samtidig bremses forsamlingsforbuddet og test af især unge bliver skruet i vejret.

Lars Sandahl Sørensen fremhæver dertil vigtigheden af, at der også testes så meget som overhovedet muligt.

- Jo mere viden og data, vi har om smittespredningen, jo bedre står vi rustet til at håndtere sygdommen, siger han.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold