03.12.20 DIB Nyheder

Sund offentlig økonomi har været værn mod corona

Nye tal: Danmarks Statistik har udgivet en opgørelse over den offentlige sektors finanser i 2019, og tallene bekræfter, hvad vi godt vi vidste i forvejen.

- De offentlige finanser var i god stand før coronakrisen. 2019 blev en god afrunding på årtiet med det største overskud siden 2007. Sunde offentlige finanser har været en god stødpude mod de massive omkostninger coronakrisen har haft i 2020, siger Morten Granzau Nielsen, underdirektør i Dansk Industri.

 - Statens finanser for 2020 bliver betydeligt værre end i 2019. Coronakrisen har betydet store træk på de offentlige finanser. Virksomheder ramt af restriktioner har skullet kompenseres, udgifterne til ledighed er steget og der er igangsat offentlige initiativer for at få gang i hjulene i økonomien. Staten har optaget meget gæld i år, men det er heldigvis kunnet ske til en negativ rente, bl.a. fordi de offentlige finanser var så sunde inden krisen, forklarer Morten Granzau Nielsen.

 - De lave renter understreger vigtigheden af sunde offentlige finanser i gode tider. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, er det vigtigt, at vi igen fører en ansvarlig økonomisk politik med overskud på de offentlige finanser.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold