Adm. direktør Jesper Bundgaard Madsen,Vendelbo Spedition, sad chokeret tilbage, efter regeringens pressemøde den 5. november.

Foto: Michael Bo Rasmussen, Baghuset
14.12.20 DIB Nyheder

Nordjysk transportdirektør: ”Min telefon var nærmest rødglødende”

Vendelbo Speditions adm. direktør Jesper Bundgaard Madsen blev ramt af frygt og usikkerhed, da Nordjylland blev lukket ned. Virksomhedens kunder overvejede at finde andre leverandører.

Torsdag den 5. november fulgte adm. direktør i den nordjyske virksomhed Vendelbo Spedition Jesper Bundgaard Madsen regeringens pressemøde om nye restriktioner for syv nordjyske kommuner.

Restriktionerne endte med at overgå hans værste frygt. Arbejdspladser blev opfordret til at sende medarbejdere hjem, restauranter og caféer blev lukket for servering og beboerne i de syv kommuner blev opfordret til ikke at krydse kommunegrænser.

– Det var voldsomt. Cirka halvdelen af vores chauffører bor i en af de ramte kommuner. Jeg havde ikke forestillet mig, at man kunne gøre det på den måde med sådan en skævridning, siger Jesper Bundgaard Madsen.

Chaufførerne blev på det kraftigste opfordret til ikke at køre ud af de berørte kommuner og ind i de uberørte, som blandt andet omfatter Aalborg og Morsø.

Læs også: Nordjysk erhvervsliv taber milliarder på nedlukning

Restriktioner gav urolige kunder

Efter pressemødet var Jesper Bundgaard Madsen chokeret.

– Min første tanke var, at det her kommer til at gå helt galt. Det var så omsiggribende, at vi risikerede at miste alle kunder. I den periode lavede vi årskontrakter med vores kunder, og hvis vi ikke kan løfte opgaven, er de tvunget til at finde andre leverandører, siger han.

Kunderne var ængstelige. De ville vide, om Vendelbo Spedition kunne blive ved med at servicere dem, eller om de skulle ud og finde nye leverandører.

– Min telefon var nærmest rødglødende efter pressemødet. Det var en meget usikker situation, fortæller Jesper Bundgaard Madsen.

Virksomheden har siden grundlæggelsen i 1971 blandt andet specialiseret sig i at transportere gods til svært fremkommelige områder - ekempelvis i Norge. Flere af virksomhedens medarbejdere har desuden specielle sikkerhedsgodkendelser, der gør, at de må køre med medicinalprodukter og medicinaludstyr.

Chaufførernes specielle kompetencer gjorde, at Jesper Bundgaard Hansen ikke uden videre kunne få vikarer til at varetage kundernes opgaver.

Læs også: Entreprenør: ”Vi er rykket sammen i bussen”

Som virksomhed kommer vi styrket ud af det her. Vi har lært at agere i et farvand, som vi aldrig har været i før. Jesper Bundgaard Madsen, adm. direktør, Vendelbo Spedition

Kreativitet og sammenhold blandt medarbejderne

Også Vendelbo Speditions medarbejdere reagerede på de nye restriktioner, fortæller Jesper Bundgaard Madsen.

– De frygtede at miste deres arbejde. De kunne ikke undgå at blive berørt af situationen. Men det gjorde, at der kom en masse sjove og kreative løsninger op og vende, som var med til at holde maskineriet i gang, siger han.

Den adm. direktør mener også, at situationen har styrket sammenholdet i virksomheden.

– Som virksomhed kommer vi styrket ud af det her. Vi har lært at agere i et farvand, som vi aldrig har været i før. Det tror jeg også, vores medarbejdere synes. Og man står sgu sammen, når det begynder at presse på fra alle sider. Vi har lært mange ting, men jeg synes, vi har lært det på den forkerte måde, siger Jesper Bundgaard Madsen og henviser til, at læringen er sket på baggrund af en omfattende nedlukning, der har kostet ressourcer og omsætning.

Læs også: Industridirektør: " Vi blev ramt i hovedet med en vognstang"

Forventer lavere aktivitetsniveau i 2021

Coronakrisen som helhed har, ifølge den adm. direktør, været lærerig. Men nedlukningen, restriktionerne og uforudsigeligheden har også været en dyr fornøjelse for den nordjyske virksomhed.

– Coronakrisen betyder, at vi ikke kommer til at tjene så mange penge, som vi skulle have gjort. Første kvartal af 2020 var fantastisk, men siden er det nærmest kun gået ned ad bakke, siger Jesper Bundgaard Madsen.

Efter en lille opblomstring i aktivitetsniveauet efter sommerferien, faldt aktiviteten på de store europæiske markeder igen om efteråret.

– Vi kunne mærke, at Tyskland, Spanien og andre europæiske lande blev meget stille. Og det er fra de lande, vi henter en del af vores omsætning, siger Jesper Bundgaard Madsen.

Den faldende aktivitet på de europæiske markeder gør – trods udsigten til en coronavaccine – at direktøren ser frem mod det nye år med en vis skepsis. Men også et år hvor han skal være forberedt på lidt af hvert.

– Vi kigger ind i et 2021 med en forventning om et lavere aktivitetsniveau. Men hvis der er noget, den her situation har lært os, er det, at det er blevet rigtigt svært at spå om fremtiden, afslutter Jesper Bundgaard Madsen.

Læs også: Dansk Industri: Positive takter i strategi for bæredygtigt byggeri

Om Vendelbo Spedition

- Transport- og speditionsvirksomhed, der har specialiseret sig i transport til ufremkommelige områder eksempelvis i Norge.

- Grundlagt i 1971 og med hovedkontor i Hjørring.

- Opererer med ca. 50 lastbiler, heraf 35 egne. Har 65 medarbejdere.

- Jesper Bundgaard Madsen har været adm. direktør siden 2008, efter et generationsskifte der begyndte i 2002. Han er selv uddannet speditør.

Henrik Marcher Larsen

Henrik Marcher Larsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3962
  • Mobil +45 4015 8858
  • E-mail heml@di.dk

Relateret indhold