Initiativprisen blev uddelt torsdag den 3. december af borgmester Jesper Frost Rasmussen, Esbjerg Kommune og formand Jesper Toft Mathiasen, DI Sydvestjylland.

Foto: Johan H. Pedersen
03.12.20 DIB Nyheder

Undervandsrobotter vinder DI-pris

SubC Partner A/S har på enestående vis skabt et erhvervseventyr på havnen i Esbjerg i form af undervandsrobotter til offshorebranchen. De vinder DI Sydvestjyllands Initiativpris 2020.

På trods af en udfordret olieindustri og en pandemi, er det alligevel lykkedes SubC Partner A/S både at være innovativ og skabe en konkurrencedygtig virksomhed, der giver store forhåbninger for fremtiden.

Det er på den baggrund, at SubC Partner A/S får tildelt DI Sydvestjyllands Initiativpris 2020.

- Vi er i bestyrelsen for DI Sydvestjylland meget stolte af, at vi her i vores område har en virksomhed, der er med helt fremme i verdenseliten på så komplekst et område som undervandsrobotter. Samtidig kan vi se, at godt lederskab og innovative beslutninger har skabt et solidt afsæt for en stor fremtid. Det er meget imponerende, siger formand for DI Sydvestjylland, adm. direktør Jesper Toft Mathiasen, Claus Sørensen A/S.

SubC Partner A/S udvikler robotter, som kan skære, filme og inspicere over og under vandoverfladen - uanset vejrforhold. Robotterne er i stand til at udføre en lang række opgaver på offshoreudstyr og minimerer derved brug af dykkere, der ofte har arbejdet under udfordrende forhold. SubC Partners robotteknik er så velgennemtænkt, at den kan overføres og anvendes på andre industrier, bland andet offshore vind.

- Det bliver spændende at følge SubC Partner A/S i de kommende år. Deres robotter er både unikke og samtidig anvendelige til en lang række andre opgaver i industrien. Derfor har vi en tro på, at virksomheden går en meget spændende fremtid i møde, siger Jesper Toft Mathiasen.

Læs også: Digitale tvillinger fortæller dig om godt og skidt i produktionen

Kreativ proces giver udvikling

Da coronaen ramte, introducerede virksomheden flere digitale koncepter, herunder digitale produktlanceringer og digitale kundemøder, men vigtigst af alt har krisen igangsat en kreativ proces og gjort plads til yderligere udvikling - bl.a. i samarbejde med specialestuderende på Aalborg Universitet i Esbjerg. Udviklingen medførte, at SubC Partner A/S har lanceret en ny, opdateret version af deres robot samt en ny version af deres løfteværktøj JibFlex, der henvender sig til et helt nyt marked. Som en positiv følgevirkning heraf står virksomheden nu produktmæssigt stærkere, end den gjorde før coronapandemien.

- Vi taler alle sammen om, at man ikke må lade en krise gå til spilde, og at det netop er i kriseperioder, man kan udvikle virksomheden og finde nye løsninger. Det er bare lettere sagt end gjort, men ikke for SubC Partner A/S. De har på flotteste vis skabt endnu stærkere og skalerbare produkter og fundet helt nye veje til at angribe markederne, det er meget imponerende, siger Jesper Toft Mathiasen.

Læs også: Pumper til hele verden giver initiativpris

Fakta

OM INITIATIVPRISEN

InitiativPrisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI’s medlemskreds. Derudover har der i 2020 været et kriterie om, at vinderen har håndteret udfordringerne med corona på en udviklende måde, og derved kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Johan H. Pedersen

Johan H. Pedersen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3781
  • Mobil +45 4084 3207
  • E-mail jhp@di.dk

Relateret indhold