08.12.20 DIB Nyheder

Vi skal nok nå en million grønne biler i 2030

Nye tal: Danmarks Statistik har offentliggjort tallene for nysalg af biler i november, og der er solgt flere el- og pluginhybridbiler end nogensinde. Der blev i november indregistreret 3.958 nye el- og pluginhybridbiler, og det er næsten fem gange så mange som i november 2019.

Danmarks Statistik har offentliggjort tallene for nysalg af biler i november, og der er solgt flere el- og pluginhybridbiler end nogensinde. Der blev i november indregistreret 3.958 nye el- og pluginhybridbiler, og det er næsten fem gange så mange som i november 2019.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi op når op på en million grønne biler i 2030, som det er ambitionen i regeringens nye aftale om grønnere bilafgifter. Danskerne har allerede taget godt imod de grønne biler, og nu kommer det bare til at gå endnu hurtigere, forudser Thomas Møller Sørensen, direktør for Bilbranchen i Dansk Industri (DI).

Regeringen har til en start kun skønnet, at aftalen om bilafgifter vil medføre 775.000 nye el- og plugin-hybridbiler over de kommende 10 år, men med det høje nysalg allerede tror Bilbranchen på mere.

- Når danskerne allerede nu køber så mange grønne biler, vil det kun gå en vej: opad. Vi har nu fået rammer, der matcher det stigende udbud af både el- og pluginhybrid-biler, som vi vil se i årene, der kommer. Vi kommer til at sælge rigtig mange grønne biler, siger Thomas Møller Sørensen.

I november var mere end hver femte solgte bil opladelig.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold