Aalborg Portlands direktør  Michael Lundsgaard Poulsen (tv) drøftede ved SMV Dagen 2020 muligt samarbejde med startupvirksomheden CemGreens adm. direktør Lasse Nørbye Døssing og forretningsudvikler Stefan Steen Larsen (th)

Foto: Niels Hougaard
28.02.20 DIB Nyheder

Aalborg Portland: Vi leder hele tiden efter nye partnere

Den 130 år gamle cementfabrik Aalborg Portland har antennerne ude efter partnerskaber. På SMV Dagen 2020 holdt virksomheden første møde med startup-virksomheden CemGreen.

Der er mange eksempler på etablerede virksomheder, som teamer op med iværksættere for at styrke udviklingen af nye produkter og teknologier.

Heriblandt den 130 år gamle cementfabrik Aalborg Portland og den blot fire år gamle startup-virksomhed CemGreen.

De to virksomheder benyttede DI’s SMV DAGEN 2020 i januar til et kort, første møde, hvor CemGreen pitchede deres idé til en af Aalborg Portlands udfordringer – nemlig grøn omstilling og mangel på flyveaske til produktion af cement.

- Vi har en patenteret teknologi, som vi gerne vil demonstrere i en stor skala. Og det kan vi ikke gøre alene. Derfor er det oplagt for os at tale med Aalborg Portland, som jo er blandt de førende i branchen. Et partnerskab giver rigtigt meget mening, fortæller CemGreens grundlægger og adm. direktør, Lasse Nørbye Døssing.

Læs også: Hos Rockwool former virksomhederne den grønne fremtid

Grøn omstilling af cementproduktion

CemGreen har udviklet et såkaldt supplerende cementmateriale baseret på skifer. Det kan erstatte den flyveaske i cementen, som Aalborg Portland i dag får fra kulkraftværkerne. Bliver produktet en realitet, kan det samtidig hjælpe med en grøn omstilling af cementproduktion, idet det, ifølge CemGreen, vil kunne reducere CO2-udledningen med flere procent, hvis det implementeres globalt. Iværksætterne er også støttet af Alexander Foss’ Industrifond.

Aalborg Portland har sin egen udviklingsafdeling. Men det afholder ikke direktør Michael Lundgaard Thomsen fra at have antennerne ude efter andre partnerskaber.

- CemGreen arbejder med grønnere cement, derfor kan deres løsning være interessant for os. Vi ser hele tiden efter partnere omkring produktions- og procesteknologier. Vi udvikler selv, men der er også brug for at udvide vores horisont, da vi ikke selv kan teste alle typer af cement, siger Michael Lundgaard Thomsen.

Han forventer, at parterne snart mødes igen, for at drøfte muligheden for et teknisk samarbejde.

læs også: Hjælp de nye virksomheder i klassen

Mød Michael Lundgaard Thomsen, Managing Director hos Aalborg Portland og formand for klimapartnerskabet for energiintensiv energi – og hør hvordan cementproducenten arbejder med grøn omstilling.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anders Sparre

Anders Sparre

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3973
  • Mobil +45 2627 2494
  • E-mail asp@di.dk

Relateret indhold