Vært på podcast Techtopia, Henrik Føhns, taler med  to eksperter om, hvorvidt Danmark har det rette forsvar mod hackere.

24.02.20 DIB Nyheder

Bekymret hacker: ”Vi er elendigt forberedt på cyberangreb”

Podcast: Både private virksomheder og offentlige institutioner som hospitaler og infrastruktur mangler beredskab mod hackerangreb, mener en af IBM’s ledende sikkerheds eksperter. Techtopia taler med hende.

Vi er på vej ind i ”the perfekt storm."

Det mener en af IBM’s ledende sikkerhedseksperter - britiske Felicity March, der med udgangspunkt i WannCry ransomware angrebet, der lammede stort set hele det britiske hospitalsvæsen i 2017, nu råber vagt i gevær. 

De britiske computere var ikke opdateret og derfor nemme ofre, men angrebet fik Felicity March til at ansku problemet med modstå hackerangreb anderledes. Efter de mange store angreb i 2017 er vi måske nok blevet bedre til at identificere angreb og måske også stoppe dem, men hvad når vi skal tilbage online igen?  

Ifølge Felicity March så er ingen af de meget store virksomheder, som hun arbejder med, klar til at komme godt ud på den anden side af et hackerangreb, fordi de simpelthen ikke har den nødvendige backup eller systemerne til at foretage den. 

Derfor har hun opfundet begrebet den minimale virksomhed. Den mindste mulige udgave af en organisation, som kan holde en forretning kørende selv efter at den er slettet totalt. Desværre er der lang vej, før hendes arbejde bærer frugt. 

Medvirkende:
Felicity March, Security and Resilience Leader, GTS, Europe, IBM 
Sine Zambach, ph.d. datalogi og forfatter

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3349
  • Mobil +45 2064 4872
  • E-mail chhn@di.dk

Relateret