11.02.20 DIB Nyheder

Britisk økonomi bremser helt op

Nye tal: Britisk økonomi stod bomstille i fjerde kvartal. Målt i forhold til samme kvartal året før har der været en vækst på 1,1 procent. Det viser tal fra U.K. Office for National Statistics (ONS).

- Britisk økonomi bremser mere og mere op, og økonomien stod bomstille i fjerde kvartal. Forbrugerne bruger stadig flere penge, men de sidder ikke lige så løst som tidligere, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri.

- Det er især tilbagegang i investeringerne, der bremser væksten. Der er stadig usikkerhed om de fremtidige handelsrelationer med EU, hvilket betyder, at investeringerne formentlig også vil udvikle sig svagt i 2020. Virksomhederne er helt naturligt afventende, inden de sætter gang i nye store investeringer, siger Allan Sørensen.

Storbritannien er nu endegyldigt trådt ud af EU, men de endelige handelsrelationer mangler fortsat at blive forhandlet på plads. Forhandlingerne skal være afsluttet inden udgangen af 2020.

- Den lave vækst gør det sværere at sælge til det britiske marked. Og når Storbritannien forlader det indre marked om mindre end et år, vil det sandsynligvis svække dansk eksport, da vores adgang bliver forringet, siger Allan Sørensen.

Storbritannien købte sidste år danske varer og tjenester for 102 mia. kr., hvilket gør dem til Danmarks fjerdestørste eksportmarked.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold