Dansk Byggeris formand Claus Bering (tv) og Dansk Industris formand, Lars-Peter Søbye ser stort potentiale i en sammelægning af de to organisationer.

11.02.20 DIB Nyheder

Dansk Byggeri og DI arbejder for sammenlægning

Dansk Byggeris formand Claus Bering  ser stort potentiale i en sammenlægning med Dansk Industri. Drøftelserne er nu så langt, at der ligger et udkast til en aftale, der skal tages stilling til hos de to erhvervsorganisationers  medlemmer.

Erhvervsorganisationerne Dansk Industri og Dansk Byggeri arbejder på, at de to organisationer går sammen. Bliver sammenlægningen en realitet får den nye erhvervsorganisation omkring 17.000 medlemsvirksomheder. 

Dansk Byggeris formand, Claus Bering, ser stort potentiale i en sammenlægning. 

- Dansk Byggeri skal også i fremtiden være en stærk medlemsorganisation, der leverer en god service til den bedste pris. Det har været udgangspunktet for at indgå forhandlinger om at lægge sig sammen med DI. Med sammenlægningen får vi en mere slagkraftig organisation, der står endnu stærkere over for omverdenen, siger Claus Bering.

Dansk Industris formand Lars-Peter Søbye uddyber: 

- Vi glæder os over, at Dansk Byggeri forhåbentlig bliver en del af Dansk Industri. Dansk Byggeri repræsenterer en stor og vigtig del af erhvervslivet. Vi vil få samlet 17.000 virksomheder i landets helt centrale erhvervsorganisation, og vi vil kunne få tilført nogle stærke kompetencer, som skaber større værdi for alle vores medlemmer, siger han. 

Claus Bering forklarer yderligere, at en sammenlægning vil sikre Dansk Byggeri den samme service og rådgivning, som medlemmerne får i dag til en billigere pris - men også mere end det.

- DI har i forvejen en del af bygge- og anlægsbranchens aktører såsom arkitekter, rådgivere og flere store virksomheder i byggeindustrien. Nu har vi muligheden for at gøre det samarbejde endnu tættere, siger Claus Bering.

Robusthed i ny organisation

Han peger yderligere på, at DI har en lang række andre services såsom rådgivning om digitalisering, EU, skatteforhold, bæredygtighed med mere, som Dansk Byggeri ikke kan tilbyde i samme udstrækning.

- Og så opnår Dansk Byggeri en robusthed overfor fremtidens konjunkturudsving og overenskomstforhandlinger ved at være en del af noget større, siger Claus Bering.

DI's formand Lars-Peter Søbye fremhæver, at Dansk Industri i forvejen har både arkitekter og rådgivende ingeniører i medlemskredsen.

- En samling af hele byggeriets værdikæde vil give os fantastiske muligheder for at arbejde endnu mere intensivt med virksomhedernes konkurrencekraft, bæredygtighed, klima og digitalisering. Det vil være til gavn for alle vores medlemsvirksomheder – og for Danmark, siger Lars-Peter Søbye.

Afgørelse i juni

Begge organisationers medlemmer skal nu træffe endelig beslutning om forslaget til sammenlægningen.

Forventningen er, at beslutningen om en sammenlægning sker i løbet af juni, for Dansk Byggeris vedkommende på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde og for DI’s vedkommende på en ekstraordinær generalforsamling.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold