11.02.20 DI Business Nyheder

Private sætter bilkøb i bakgear

Nye tal: Personbilsalget faldt samlet set med ca. 12 pct. i januar i år i forhold til sidste år. Antallet af nye biler indregistreret til private bilejere faldt imidlertid ca. 21 pct. - altså næsten med det dobbelte.

Der blev indregistreret 18.686 nye personbiler i januar 2020. Det er ca. 2.600 færre end i samme måned i 2019. Stiller vi skarpt på forbrugerne, købte de ca. 2.500 færre biler, og stod dermed for næsten hele dykket i markedet.

- Når bilsalget tog et dyk i januar skyldes det først og fremmest, at bilsalget kom særligt godt fra start sidste år, hvor usikkerhed om afgifterne fremrykkede mange danskeres bilkøb, siger Thomas Møller Sørensen, branchedirektør i Bilbranchen i Dansk Industri.

Forbrugernes bilkøb udgjorde præcis halvdelen af bilsalget i årets første måned. Vi skal tilbage til 2010 – altså i årene efter finanskrisen – før forbrugernes køb af biler i en januar måned lå under 50 pct.af det samlede bilsalg. I flere år har forbrugerne stået for at købe to tredjedele af alle nye biler i januar - senest i januar 2018.

- Trods en god privatøkonomi og afgiftsnedsættelser i flere omgange fylder forbrugernes køb stadig mindre i det samlede bilsalg. Usikkerhed om nye teknologier og afgifterne på de nye biler gør forbrugerne usikre på, hvilken bil det bedst kan betale sig at investere i, siger Thomas Møller Sørensen.

- Usikkerheden om vilkårene for nul- og lavemissionsbiler sætter sig i markedet. For at få gang i privatkøbet igen er der fra politisk side brug for at sikre langsigtede rammevilkår for bilkøb i Danmark, siger Thomas Møller Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret