Udover at være erhvervsordfører for Dansk Folkeparti, er Hans Kristian Skibby også viceborgmester i Hedensted Kommune.

Foto: Steen Brogaard
26.02.20 DIB Nyheder

DF: Forhandlinger om IVS’er vil sikre god aftale for sunde virksomheder

Hans Kristian Skibby (DF) er sikker på, at forhandlinger hos erhvervsministeren munder ud i en aftale, der sikrer en bedre overgangsperiode for IVS’er. Derudover skal undervisning i grundskolen og på videregående uddannelser få flere til at starte egen virksomhed.

Torsdag d. 27. februar udkommer DI Business’ nyhedsbrev med et link til magasinet DI Business.

Magasinet indeholder blandt meget andet en række artikler om iværksætterlivet i Danmark anno 2020, der blandt andet viser, at antallet af nystartede virksomheder – med aktiviteter svarende til mindst et halvt årsværk – er faldet i løbet af de seneste ti år.

DI Business har spurgt Dansk Folkepartis erhvervsordfører Hans Kristian Skibby, hvordan han ser på udviklingen i iværksætteriet i Danmark.

Hvad er din holdning til, at der ifølge DST i dag er markant færre iværksætter end i 2007?

- Antallet af iværksættere er skiftet meget, og især opstartsmuligheden med 1-krone-selskaber (IVS) medførte et meget stort antal iværksættere, som stiftede selskaber for én krone. Vi bør satse påflittige og seriøse iværksættere, som skaber omsætning og arbejdspladser. I Dansk Folkeparti vil vi meget gerne skabe endnu bedre vilkår for de mange, som overvejer at stifte private selskaber. I forbindelse med afskaffelsen af 1-krone-selskaberne i 2019, sikrede vi også, at det blev mindre omkostningstungt at stifte et ApS. Skal der forhandles om forbedrede iværksættertiltag, så deltager DF gerne.

Læs også: Venstre: Vi skal skabe de bedste vilkår for iværksætterne

Er der behov for flere iværksættere i Danmark – og i givet fald hvorfor?

- Der er, efter Dansk Folkepartis opfattelse, altid plads til flere private virksomheder og nye iværksættere i Danmark. Selve succesen skal dog ikke alene måles og vejes i antallet af nyetablerede selskaber, men i den genererede omsætning, aktivitet og sikring af nye arbejdspladser.

Hvordan vil du sikre, at der ikke er lovende iværksættervirksomheder, der må lukke, fordi de ikke kan finde penge til at konvertere fra IVS til ApS?

- Hos erhvervsministeren forhandler vi i øjeblikket om en aftale, der vil kunne sikre en langt bedre overgangsperiode for de aktuelle selskaber, som i dag er omfattet af IVS-ordningen. Jeg er helt sikker på, at samtlige partier sikrer en fælles aftale, som bliver ganske god, og som kan sikre, at alle sunde virksomheder også er der fremover.

Hvad vil du gøre for at få flere danskere til at gå iværksættervejen?

- I Dansk Folkeparti vil vi gerne have mere undervisning i udformningen af entreprenørskab og iværksætteri – både i grundskoler og på videregående uddannelsesinstitutioner. Jeg er ikke i tvivl om, at engagementet og de gode ideer er så rigeligt tilstede. Men vi skal så sikre, at det opleves så administrativt let som muligt at begive sig ud i opgaverne som selvstændig erhvervsdrivende.

Læs også: 

LA-formand: "Iværksættere får alt for lidt ros" 

"Vi skal gøre det så enkelt som overhovedet muligt at starte virksomhed"

Fakta

Et års gratis medlemskab for iværksættere

Som iværksættermedlem af Dansk Industri får du alt, hvad vi som Danmarks største erhvervsorganisation tilbyder vores medlemmer.

Uanset om du har brug for råd om personaleforhold, netværk med andre virksomhedsledere, interessevaretagelse på Christiansborg eller adgang til nye markeder – herhjemme eller i hele verden – kan DI hjælpe.

Vi giver dig også barselsfonden og en god pris på at holde møder i Industriens Hus i hjertet af København, hvis du har brug for det. Helt gratis det første år.

https://www.danskindustri.dk/bliv-medlem/

Nyhedsbrevet ”DI for iværksættere”

I nyhedsbrevet ”DI for iværksættere” bliver du inviteret til vores aktiviteter og kan læse om nye kapitalmuligheder, netværk, ny lovgivning m.v.

Tilmeld dig på: di.dk/iv-nyt

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter Henningsen Hansen
Skrevet af:

Peter Henningsen Hansen

Dorte Gram Nybroe

Dorte Gram Nybroe

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3769
  • Mobil +45 2968 5962
  • E-mail dgny@di.dk

Relateret indhold