Det er enormt positivt, at vores ambitioner for grøn omstilling flugter med Kommissionens anbefalinger, siger Kent Damsgaard, direktør i Dansk Industri.

26.02.20 DIB Nyheder

DI: Landerapporter tegner dystert økonomisk billede for EU

Danmark står over for et betydeligt investeringsbehov, lyder det i EU’s landerapport. DI direktør Kent Damsgaard hæfter sig ved, at Danmark kan bidrage til FN’s Verdensmål, der for første gang er med i rapporterne.

Danmark ligger sammen med de øvrige nordiske lande blandt de bedste lande, når det gælder  Verdensmålene for bæredygtig udvikling. Det er blandt konklusionerne i EU’s nye landerapport for Danmark, som netop er blevet offentliggjort. 


- Bæredygtig udvikling har dermed fået en helt central plads i EU’s politiske arbejde. Her kan Danmark bidrage, da dansk erhvervsliv har mange års erfaringer med bæredygtighed. Danske virksomheder er i den grad med på den grønne udvikling, og det er enormt positivt, at vores ambitioner for grøn omstilling flugter med Kommissionens anbefalinger, siger Kent Damsgaard, direktør i Dansk Industri.  

Læs også: Hos Rockwool former virksomhederne den grønne fremtid

Dystre økonomiske udsigter  

Derudover tegner landerapporterne et dystert billede af EU’s økonomiske udsigter.

- Det skal vi tage alvorligt i Danmark. Foreløbigt har eksporten af medicin og grøn teknologi fået dansk økonomi relativt skånsomt igennem udsvingene i verdensøkonomien. Men sådan fortsætter det ikke nødvendigvis. Handelsuro og usikkerhed om det fremtidige forhold til Storbritannien vil udfordre dansk økonomi. Der er brug for, at vi prioriterer investeringer i initiativer som infrastruktur, forskning og udvikling, så vi kan fastholde vores konkurrencekraft, siger Kent Damsgaard.

EU-Kommissionen kommer også med bud på, hvordan EU’s  klimafond , ”Just Transition Fund”, kan bidrage til vækst og grøn omstilling i regioner, der stadig forsyner sig med sorte energikilder.

- Hvis vi investerer midlerne fornuftigt, vil det øge efterspørgslen på danske klimateknologier. Det er ren win-win for Danmark, siger Kent Damsgaard.

Læs også: Få del i grønne klima-milliarder: EU vil investere 7.500 mia. kr.

Følg klima hos DI

Regeringen og dansk erhvervsliv har indgået 13 klimapartnerskaber. Vi præsenterer dig for hvert enkelt partnerskab, og følger udviklingen.

Læs mere om klimapartnerskaberne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold