Forsvarsminister Trine Bramsen (S) overrakte i dag den nye pris Årets Veteranvirksomhed til Securitas i Glostrup for arbejdet med at rekruttere og fastholde tidligere udsendte. En glad adm. direktør Tom Laursen tog imod.

Foto: Joshua Tree
03.02.20 DIB Nyheder

Securitas er årets veteranvirksomhed

Sikkerhedsvirksomheden Securitas modtager prisen som Danmarks bedste til at rekruttere og fastholde veteraner. "Som virksomhed har vi et særligt ansvar over for veteraner," siger adm. direktør.

Adm. direktør i Securitas Danmark var lidt ekstra stolt af sig selv, sine medarbejdere og den arbejdsplads, han leder, i dag.

Som den første i Danmark har Tom Laursen netop fået overrakt den nye pris ”Årets veteranvirksomhed” for sin ekstraordinære indsats for at rekruttere og fastholde veteraner på arbejdsmarkedet. 

- Vi er meget beæret og stolte over, at Securitas er første modtager af prisen for Årets Veteranvirksomhed uddelt af Forsvarsministeriet. Fordi det er en vigtig samfundsopgave at hjælpe veteraner sikkert og trygt ind i erhvervslivet. Og det er vi glade for at være anerkendt for, siger Tom Laursen.

Foto: Joshua Tree

Foto: Joshua Tree 

Foto: Joshua Tree

”Vi skal passe godt på dem,
som har passet godt på os”

Det var forsvarsminister Trine Bramsen (S), der overrakte prisen, da hun mandag var på besøg på Securitas i Glostrup.

Hun forklarede, at hun med prisen Årets Veteranvirksomhed ønsker at sætte fokus på en arbejdsplads, som har formået at bruge veteranernes spidskompetencer til gavn for virksomheden – og med respekt for den enkelte veteran.

- Vi skal passe godt på dem, som har passet godt på os. Langt de fleste veteraner kommer styrkede hjem fra en udsendelse. De er dygtige og medbringer stærke kompetencer til deres arbejdsplads. Andre har brug for mere støtte i hverdagen, sagde forsvarsministeren.

Læs også: Soldater er virksomheders nye medarbejdere

Virksomhedens særlige ansvar

Trine Bramsen annoncerede i forbindelse med Flagdagen 2019, at Forsvarsministeriet fremover vil uddele Årets Veteranvirksomhed for blandt andet at fremme beskæftigelse af veteraner i virksomheder og anerkende de virksomheder, der fremmer rekruttering og fastholdelse af udsatte veteraner.

I alt 18 virksomheder var nomineret til den første uddeling af prisen her i 2020, som Securitas vandt.

Sikkerhedsvirksomheden har lidt over 50 veteraner ansat blandt virksomhedens i alt cirka 1.100 medarbejdere - og adm. direktør Tom Laursen ansætter gerne flere.

-  Vi kan se et generelt mønster iblandt veteraner i form af kompetencer som for eksempel at være hårdføre, inspirerende og gode til at håndtere svære og udfordrende situationer. Vi tror på deres talent og deres egenskaber til netop at blive ved med at skabe tryghed også i erhvervslivet, siger han. 

Tom Laursen understreger samtidig, at han og Securitas føler et særligt ansvar hvad veteraner angår.

- De gør et kæmpe stykke arbejde for at skabe tryghed og sikkerhed i verden. Derfor mener vi i Securitas, at vi som virksomhed har et særligt ansvar over for veteraner, siger Securitas’ adm. direktør Tom Laursen.

Læs også: Danmark tjener millioner på ISS’ jobindsats

Nicolai Søndergård Kjær

Nicolai Søndergård Kjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3738
  • Mobil +45 5360 8999
  • E-mail nisk@di.dk

Relateret indhold