På talentprogrammet Erhvervstalenter har Anna Sommerlund både fået indspark fra virkelighedens verden og entreprenørskab  med tilbage til Lemvigh-Müller

Foto: Lemvigh-Müller
11.02.20 DIB Nyheder

Erhvervselev: Nyt talentprogram giver værdifuld praktisk erfaring

63 dygtige erhvervsuddannelseselever har med nyt talentprogram fået praktisk erfaring, ny viden og entreprenørkundskaber. Både virksomheder og uddannelser kan indstille elever og lærlinge til programmet.

Da Anna Sommerlunds uddannelse præsenterede hende for muligheden for at deltage i et program for særligt talentfulde og motiverede elever på erhvervsuddannelserne, slog hun til.

Hun blev dermed én af de 63 elever, der er i gang med en erhvervsuddannelse, der sidste forår mødtes på tværs af uddannelser, for at blive klogere på innovation og entreprenørskab. Her blev de undervist af virksomheder, konsulenter og selvstændige. De undervisere bringer værdifuld viden med sig.

- Noget af det, jeg tog med mig tilbage fra Erhvervstalenter, er den praktiske erfaring. Mange af de ting, vi lærte, havde jeg hørt i skolen, men her blev jeg opmærksom på de bump, man kan møde på vejen, siger Anna Sommerlund.

Og Anna Sommerlund er ikke den eneste, der er godt tilfreds med talentprogrammet. Salgschef i Lemvigh-Müller, Ole Saxman, er Annas daglige leder. Han synes generelt, det er positivt, når elever beskæftiger sig med talentprogrammer.

- De får nogle indspark fra mennesker, der har prøvet tingene i virkeligheden. Det har givet hende en idé om, at virkelighedens verden ikke er så ligetil, som når man sidder i skolen og tegner i et skema, siger Ole Saxman 

Entreprenørskab og innovation som fællestræk

Det er Akademiet for Talentfulde Unge Øst, der har udviklet Erhvervstalenter.

Sekretariatschef Ellen Smidt-Nielsen mener, at Danmark har behov for flere erhvervsuddannede unge, som formår at tænke stort, og som kan omsætte konkret viden til nye ideer, produkter og virksomheder.

- Men det kræver de rigtige rammer, så de kan realisere deres idéer. F.eks. har vi haft elever fra en lang række forskellige erhvervsuddannelser, heriblandt gartnere, landbrugselever og businesslinje, der har samarbejdet om at få gode ideer og efterfølgende præsenteret dem for hinanden, siger Ellen Smidt-Nielsen.

Hun betragter den første afholdelse af Erhvervstalenter som en succes.

- De tilbagemeldinger, vi har fået fra vores elever, har været meget positive, siger hun.

Tal med din lærling 

DI's erhvervsuddannelseschef Lone Folmer Berthelsen ser meget positivt på, at elever og lærlinge på tværs af erhvervsuddannelser har mulighed for at dygtiggøre sig gennem Erhvervstalenter.

- Dygtige og talentfulde elever findes på tværs af alle uddannelsesområder. Derfor glæder jeg mig over, at Erhvervstalenter er sat i søen, så også elever på erhvervsuddannelserne får gavn af talentarbejdet,” siger hun og fortsætter.

- Jeg vil klart opfordre virksomhederne til at tale med deres talentfulde lærlinge og elever, om det kunne være noget for dem.

Virksomheder og erhvervsskoler kan indstille deres elever til Erhvervstalenter, men det er også muligt for elever selv at ansøge.

Fakta

- Erhvervstalenter er et gratis 1-årigt diplomprogram for særligt innovative og entreprenante elever på erhvervsuddannelserne. 

- Undervisningen foregår på hverdage mellem kl. 16.00-19.00 fordelt over to semestre, i alt 50 timer inkl. to innovation & business camps

- Virksomheder og erhvervsuddannelser kan indstille elever på tværs af EUD og EUX til optagelse på Erhvervstalenter. Elever kan også selv søge 

- Talentprogrammet er udviklet af Akademiet for Talentfulde Unge Øst og støttet af Nordea-Fonden

- Læs mere om Erhvervstalenter på Talentfuldeunge.dk

Lone Folmer Berthelsen

Lone Folmer Berthelsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4818
  • Mobil +45 4032 0943
  • E-mail lofb@di.dk

Relateret indhold