07.02.20 DIB Nyheder

Tysk industri i store problemer er ikke godt for dansk eksport

Nye tal: Nedgangen i tysk industriproduktion ser ud til at have bidt sig fast, for tilgangen af nye ordrer er lav. Det er skidt nyt for dansk eksport.

Tysk industriproduktion faldt i december med 3,5 procent. Produktionen er nu nede på det laveste niveau siden sommeren 2014. Det fremgår af nye tal fra det tyske statistikbureau DESTATIS.

- Tysk industri er i store problemer. Produktionen bliver ved med at falde, og tilgangen af nye ordrer ligger på et lavt niveau. Det trækker desværre ikke op til en snarlig vending for tysk industri, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri.

- Danske virksomheder sælger mange råstoffer og dele til tysk erhvervsliv. Den faldende produktion mindsker behovet for underleverancer, så de nye tal lover ikke godt for dansk eksport til Tyskland, siger Allan Sørensen.

I januar faldt det tyske IFO-indeks fra 96,3 i december til 95,9. IFO-indekset er den ledende temperaturmåling på erhvervstilliden i Tyskland.

- Tyskland er danske eksportvirksomheders største marked, men eksporten til det tyske marked møder modgang. Eksporten til Tyskland er faldet med 1,4 procent over det seneste år. Der har især været stort fald i eksporten af varer til tysk erhvervsliv, siger Allan Sørensen.

Tyskerne køber danske varer og tjenester for 160 mia. kr. om året.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold