I 2018 sad ti erhvervsledere, tre ministre og premierministeren fra Vietnam over for 14 danske erhvervsledere med et indgående kendskab til det vietnamesiske marked.

Rie Neuchs
12.02.20 DIB Nyheder

”Verdens mest moderne” handelsaftale godkendt i EU-Parlamentet

Næsten ingen told og bindende regler om klima, arbejdskraft og menneskerettigheder. Det er noget af indholdet i EU og Vietnams handelsaftale, som EU-Parlamentet nu har godkendt.

”Verdens mest moderne handelsaftale”.

Sådan hedder det i pressemeddelelsen fra Europa-parlamentet, der i dag har godkendt den handelsaftale med Vietnam, der faldt på plads i sommeren 2019.

Blandt de fremhævede elementer er, at aftalen fjerner næsten al told og indfører bindende regler om klima, arbejdskraft og menneskerettigheder.

- Den ambitiøse og historiske handelsaftale mellem EU og Vietnam vil bane vejen for danske virksomheder med vækstdrømme i Asien. Vi vurderer, at eksporten til Vietnams knap 100 mio. indbyggere kan stige med hele 29 pct., siger underdirektør i Dansk Industri, Peter Thagesen.

Han mener, det er vigtigere end nogensinde, at EU fortsætter med at åbne nye markeder og samtidig viser vejen for fair, bæredygtig og regelbaseret handel.

- Det er også lykkedes at få referencer til klimaaftalen fra Paris med i handelsaftalen, hvilket er et stort skridt for et udviklingsland som Vietnam. Danske virksomheder er verdensmestre i at udvikle bæredygtige teknologier og vi kan derfor spille en vigtig rolle i landets grønne udvikling, der forhåbentligt kan inspirere andre lande i Asien, siger Peter Thagesen. 

Læs også: EU i ny handelsaftale med Vietnam

Peter Dige Thagesen

Peter Dige Thagesen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3752
  • Mobil +45 2949 4569
  • E-mail pth@di.dk

Relateret indhold