DIs lærlingepris i København og Vestegnen gik til Aleksandra Barbara Urban og blev overrakt af Gladsaxes borgmester Trine Græse (S) hos Forenede Service.

26.02.20 DIB Nyheder

Viljestærk rengøringstekniker med topkarakterer bliver årets lærling i København

Polske Aleksandra er den første rengøringstekniker, der modtager DIs lærlingepris. Efter kun tre år i Danmark færdiggjorde hun i november 2019 uddannelsen som rengøringstekniker med næsten lutter 12-taller. Sammenholdt med sin engagerede indsats i Forenede Service var hun et indlysende valg til DI Hovedstadens pris som Årets Lærling i København og Vestegnen 2020.

Aleksandra Barbara Urban flyttede til Danmark fra Polen for tre år siden og har siden lært dansk og færdiggjort sin uddannelse. Med et imponerende fagligt niveau er hun endt med et karakterblad uden sidestykke - det består udelukkende af 12-taller og et enkelt 10-tal.

- Vi har aldrig set et så flot karakterblad, og når man tænker på, at hun ikke kunne dansk for tre siden, så er det meget imponerende, siger Christian Krogh Vermehren, uddannelseskoordinator i Forenede Service.

Sammen med Aleksandras engagerede indsats i Forenede Service var hun et indlysende valg til DI Hovedstadens pris som Årets Lærling i København og Vestegnen 2020.

Læs også: Engageret kontorelev hædres med bornholmsk DI-pris

Første rengøringstekniker øverst på podiet

Lærlingeprisen blev uddelt hos Forenede Service i Gladsaxe, og det er første gang, at en rengøringstekniker får prisen.

Foruden at opnå flotte faglige resultater har Aleksandra også udvist et særligt engagement for faget og ikke mindst sine kolleger i Forenede Service. Hun har bl.a. holdt oplæg om sit uddannelsesforløb for 23 assistenter. Det skræmte hende ikke, at det blev afholdt en lørdag. og heller ikke at hun skulle holde oplægget på dansk. Det var nemlig vigtigt for hende at benytte lejligheden til at inspirere andre til også at tage en uddannelse og skabe større respekt for rengøringsfaget.

- Virksomheder og offentlige institutioner efterspørger i stigende grad uddannet rengøringspersonale – f.eks. på hospitaler, hvor ordentlig rengøring i sidste ende kan redde liv. Derfor er det vigtigt, at flere har lyst til at tage en uddannelse i vores branche. Rengøring er ikke bare rengøring, siger Christian Krogh Vermehren.

Læs også: 40 ting it-elever kan gøre for din virksomhed

Begyndelsen på meget mere

Aleksandra drømmer om at videreuddanne sig til serviceassistent for på sigt at have muligheden for at blive serviceleder. En drøm, som Forenede Service støtter fuldt ud.

- Aleksandra er et godt bevis på, at en faglært uddannelse kan være begyndelsen på meget mere – både hvad angår yderligere uddannelse og lederambitioner, siger DI Hovedstadens næstformand, Kenneth Aaby Sachse, der opfordrer unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Læs også: Talentprogram for erhvervselever giver værdifuld praktisk viden

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anne Ginderskov Hansen

Anne Ginderskov Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4841
  • Mobil +45 4079 5870
  • E-mail angh@di.dk

Relateret indhold