Erhvervsminister Simon Kollerup får bemyndigelse til at lave en generel forlængelse af fristen til at indsende årsrapporten, som i en periode skal gælde for alle virksomheder, der er omfattet af årsregnskabsloven.

Foto: Keld Navntoft
31.03.20 DIB Nyheder

3 måneder ekstra til levering af årsrapporter

Fristen for indsendelse af virksomheders årsrapporter udskydes med tre måneder efter ønske fra erhvervslivet og med Folketingets opbakning. DI hilser udskydelsen velkommen.

Udbruddet af COVID-19 er faldet sammen med højsæsonen for generalforsamlinger og udarbejdelse af årsrapporter, hvor erhvervslivet og deres revisorer selv under normale omstændigheder har meget travlt.

Derfor har regeringen med Folketingets opbakning besluttet at skubbe fristen for indsendelse af årsrapporter med tre måneder. Det skal aflaste de cirka 200.000 danske virksomheder, der i år oprindeligt skulle aflevere årsrapport senest den 31. maj.

- Regeringen har lyttet til den meget utvetydige appel fra erhvervslivet. Rigtig mange virksomheder og deres revisorer kæmper lige nu med at få forretningen til at hænge sammen. I sådan en presset tid skal vi selvfølgelig gøre, hvad vi kan for at hjælpe virksomhederne til at kunne håndtere de mest akutte problemer først, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Andet havde været uoverskueligt

Med det nye lovforslag får erhvervsministeren bemyndigelse til at lave en generel forlængelse af fristen til at indsende årsrapporten, som i en periode skal gælde for alle virksomheder, der er omfattet af årsregnskabsloven.

- Det er rigtigt positivt, at regeringen har reageret så entydigt og positivt på vores henvendelse fra et samlet dansk erhvervsliv og nu udskyder fristerne. Alternativet havde været meget svært at overskue og vil have givet store udfordringer for rigtigt mange virksomheder, siger Kent Damsgaard, direktør i Dansk Industri (DI).

Lovforslaget bliver fremsat tirsdag den 31. marts og hastebehandles efter aftale med Folketingets partier. Forventningen er, at lovforslaget bliver vedtaget torsdag den 2. april.Fristforlængelsen vil også blive koordineret i forhold til skattemyndighedernes frist for indsendelse af selskabsselvangivelsen.

Læs også: Erhvervsorganisationer opfordrer regeringen: Udskyd frist for indlevering af årsrapporter

Kim Haggren

Kim Haggren

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3449
  • Mobil +45 2124 4608
  • E-mail kih@di.dk

Relateret indhold