Appen ForeBYG Smitte  simulerer hverdagssituationer på en byggeplads og kan hentes gratis på Rambølls hjemmeside.

Foto: Rambøll
25.03.20 DIB Nyheder

Computerspil fra Rambøll skal bremse coronasmitte på byggepladser

En gratis app fra rådgivervirksomheden Rambøll fører håndværkere gennem en virtuel byggeplads, så de ikke udsætter sig selv eller andre for smitte. DI Byg anbefaler byggebranchen at digitalisere mest muligt.

Danske byggepladser er ikke omfattet af regeringens forbud mod at samles flere end 10 personer. Og på flere pladser arbejder mere end 600 håndværkere samme sted.

For at forebygge at byggepladserne bliver coronafælder, lancerer Rambøll i dag et gratis computerspil til håndværkerne, som skal lære dem, hvordan de undgår at blive smittet med coronavirus.

- Appen fører håndværkeren gennem nogle scenarier på den virtuelle byggeplads, hvor der skal tages stilling til hensynsfuld og sikker adfærd, så man ikke udsætter sig selv eller andre for smitte. Det digitale læringsformat på telefonen gør det nemt for alle på pladsen at gennemføre øvelserne, som forhåbentligt vil bidrage til at fokus på smitterisiko og god hygiejne fastholdes – også efter Corona-epidemien, siger Henrik Leksø, afdelingsleder for Bygherrerådgivning i Rambøll.

Læs også: DI: Regeringen bør suspendere det kommunale anlægsloft

Simulerer hverdag

Han mener, at der er nogle særlige arbejdsbetingelser, -processer og ikke mindst vaner på byggepladser, hvor den nuværende Corona-situation kalder på bevidsthed om ændret adfærd.

- Derfor er appen udviklet, så den simulerer hverdagssituationer på en byggeplads, hvor der er en smitterisiko, som håndværkerne på pladsen skal være opmærksomme på og handle ansvarligt i forhold til, siger Henrik Leksø.

I DI Byg mener branchedirektør Elly Kjems Hove, at det er meget interessant med en app, som måske kan bidrage til, at dem, der går på byggepladserne, husker at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger, uden at det bliver forstyrrende for arbejdet på pladsen.

- I den situation, vi er i nu, handler det rigtig meget om at være opmærksom på, hvordan vi agerer. Generelt anbefaler vi, at man er opmærksom på at digitalisere så mange processer som muligt med henblik på at reducere fysisk interaktion, siger Elly Kjems Hove.

Læs mere og hent appen ForeBYG Smitte på Rambølls hjemmeside 

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Elly Kjems Hove

Elly Kjems Hove

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3575
  • Mobil +45 2949 4500
  • E-mail ekh@di.dk

Relateret