"Fra DI’s side står vi henover weekenden og i den kommende tid klar med rådgivning, så du og din virksomhed bedst muligt kan indrette jer efter- og håndtere denne helt ekstraordinære – og ekstraordinært vanskelige situation," siger Lars Sandahl Sørensen.

13.03.20 DIB Nyheder

DI: Grænserne lukker - men virksomheder må og skal holde hjulene i gang

Statsminister Mette Frederiksen har lukket grænserne for at begrænse og inddæmme smitten af corona-virus i Danmark. Men det er vigtigt at understrege, at danske virksomheder selv i disse svære tider må og skal holde hjulene i gang, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Statsminister Mette Frederiksen har oplyst, at Danmark  lukker grænserne midlertidigt som endnu et led i begrænsning og inddæmning af smitten af corona-virus i Danmark.

De danske grænser lukker klokken 12 i dag lørdag, og der vil komme hel eller delvis nedlukning af fly-, færge- og togtransport til og fra Danmark. Det betyder, at alle udenlandske statsborgere uden et anerkendelsesværdigt formål i Danmark vil blive afvist ved grænsen. Dette vil gælde til og med 13. april 2020.

- Vi har forståelse for regeringens behov for at begrænse antallet af sygdomstilfælde mest muligt. Det er en særdeles alvorlig situation for os alle, og de seneste foranstaltninger er markante og vil have markante konsekvenser - også for danske virksomheder. Her må vi ligesom alle andre dele af samfundet have tillid til myndighedernes og regeringens vurdering af de nødvendige sundhedsmæssige tiltag i denne voldsomme situation, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Læs også: Regler sættes ud af kraft for at sikre forsyning

Gods er ikke omfattet

Han understreger dog, at godstransporten ikke bliver omfattet af grænsekontrollen. Det vil altså stadig være muligt at transportere varer, herunder fødevarer, medicin og varer til industriproduktionen ind og ud af Danmark. Både danske og udenlandske lastbiler og lastbilschauffører med et formål i Danmark vil derfor fortsat kunne køre ind og ud af Danmark. Det samme gælder gods med skibe og godstog.

- Opfordringen om at rejse hjem hurtigst muligt gælder heller ikke for danskere, der er fastboende i udlandet. Så hvis en virksomhed har danske medarbejdere, som har deres faste bopæl og hverdag i udlandet, bør de fortsat blive dér – og anbefales at holde sig orienteret i forhold til lokale anbefalinger og henstillinger, siger direktøren.

Læs også: Luftfarten står foran total nedsmeltning

DI er klar med vejledning

Medarbejdere – både danske og udenlandske statsborgere, som bor uden for Danmark, vil fortsat have adgang til at rejse til og fra Danmark for at komme på arbejde.

- Fra DI’s side står vi henover weekenden og i den kommende tid klar med rådgivning, så du og din virksomhed bedst muligt kan indrette jer efter- og håndtere denne helt ekstraordinære – og ekstraordinært vanskelige situation, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI er i tæt kontakt med både regeringen og myndighederne, herunder Rigspolitiet, og vil efter aftale løbende få svar på alle de spørgsmål, som er uafklarede eller måtte opstå i forlængelse af de nye forholdsregler.

Har du spørgsmål kan du kontakte DI’s juravagt på 3377 3377, som også hen over weekenden vil stå klar med råd og vejledning.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold