- Det er glædeligt og helt afgørende, at regeringen allerede nu bebuder en yderligere hjælpepakke til at holde hånden under virksomheder og arbejdspladser. Der bliver der brug for omfattende hjælpetiltag, og det haster, siger DI'sadm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

17.03.20 DIB Nyheder

Ny hjælpepakke i støbeskeen efter skærpede indgreb mod corona

Regeringen skærper onsdag krav for at bremse corona-smitte. Det skader visse virksomheder. Derfor godt, at Folketinget drøfter ny hjælpepakke, vurderer DI.

Regeringen præsenterede ved et pressemøde tirsdag aften nye tiltag for at bremse smittefaren fra Covid-19. De ekstra tiltag vil få markante negative konsekvenser for danske virksomheder og arbejdspladser.

Derfor er der behov for hurtig og omfattende hjælp, vurderer DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen. 

- Det er en markant skærpelse af de nuværende påbud og anbefalinger, og det vil ramme især mange små og mellemstore virksomheder hårdt, siger han og fortsætter:

- Men vi anerkender, at det er en svær balance for regeringen at gøre alt for at undgå tab af menneskeliv og samtidig mindske risikoen for, at der kommer langvarige skader på  dansk økonomi og danske arbejdspladser. Det er den svære, men altgørende opgave lige nu.

Statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte, at man fra onsdag klokken 10.00 og frem til 1. april forbyder at mere end 10 personer er samlet i offentligheden. Samtidig lukker en række butikker, centre og sportshaller. 

Forhandlinger om hjælp onsdag

Lars Sandahl Sørensen glæder sig over, at regeringen allerede onsdag indkalder Folketingets partier til at drøfte hjælp til de mange virksomheder og arbejdspladser, som bliver ramt.

DI er i konstant og tæt dialog med regeringen om, hvordan der kan sættes ind med effektive initiativer, der hjælper de mange virksomheder og arbejdspladser, som bliver særligt hårdt ramt af de nye tiltag, påpeger DI's adm. direktør.

- Det er glædeligt og helt afgørende, at regeringen allerede nu bebuder en yderligere hjælpepakke til at holde hånden under virksomheder og arbejdspladser. Der bliver der brug for omfattende hjælpetiltag, og det haster, siger Lars Sandahl Sørensen.

Der bliver taget mange svære beslutninger i denne tid af hensyn til danskernes sikkerhed.

- Det har vi forståelse for – også i virksomhederne. Nu gælder det om, at alle dele af samfundet støtter op, så vi hver især yder vores bidrag til at bryde smittekæderne. Målet er, at både sundhedskrisen og de  økonomiske konsekvenser for samfundet bliver så kortvarige som overhovedet muligt, siger Lars Sandahl Sørensen.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Skrevet af:

Uffe Hansen

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold