Vi får dog  brug for en stillingtagen fra regeringen og Folketinget til, hvordan konsekvenserne skal håndteres økonomisk, påpeger underdirektør i DI, Peter Thagesen.

06.03.20 DIB Nyheder

Statsministeren skærper corona-anbefalinger

Statsminister Mette Frederiksen skærper fredag anbefalinger for at bremse corona-smitte. DI opfordrer virksomheder til at følge anbefalingerne, og til at Folketinget overvejer målrettet økonomisk hjælp til berørte virksomheder.

Regeringen og myndighederne hævede fredag beredskabet for at bremse spredningen af corona- og COVID-19-virusen. Arrangementer med over 1000 deltagere bør ifølge de nye anbefalinger aflyses i marts, hvilket rammer en række virksomheder og arrangører af større events hårdt. 

DI anbefaler virksomhederne at følge de skærpede anbefalinger nøje og ser samtidig behov for at Folketinget gør klar til at se på en plan for at imødegå de økonomiske følger.

- Virksomhedernes førsteprioritet er at sikre medarbejdernes og kundernes sikkerhed. Fra DI’s side opfordrer vi også virksomhederne til at følge myndighedernes og regeringens anbefalinger nøje, så vi står sammen om at bekæmpe smitterisikoen bedst muligt. Det gælder også de skærpede anbefalinger i dag om at aflyse alle arrangementer med over 1.000 deltagere, siger underdirektør i DI, Peter Thagesen.

DI: Brug for økonomisk hjælp

- Vi får dog også brug for en stillingtagen fra regeringen og Folketinget til, hvordan konsekvenserne skal håndteres økonomisk i takt med, at situationen udvikler sig, siger han videre.

Peter Thagesen peger på, at nogle virksomheder vil blive særdeles hårdt ramt af aflysningerne.

- Det er klart, at det vil få alvorlige økonomiske konsekvenser for nogle virksomheder – især inden for oplevelsesindustrien, hvis man må aflyse alle store arrangementer i marts. Her bliver der brug for at følge op politisk med målrettet hjælp til de virksomheder. Det er vi i tæt dialog med regeringen om, siger Peter Thagesen.

DI er klar til at hjælpe

Efter DI’s vurdering kan de skærpede anbefalinger i dag indebære, at der i nogle tilfælde kan være tale om force majeure i forhold til hjemsendelse af timelønnede medarbejdere uden løn, hvis overenskomsten giver mulighed for det.

Det vil dog i høj grad være en vurdering af den konkrete situation, og her kan du som virksomhed kontakte DI’s eksperter for vejledning. 

Har du spørgsmål i forhold til dine medarbejdere, så kontakt Juravagten, hvor DI's eksperter inden for ansættelsesret og personalejura er klar, hvis du har brug for hjælp i forbindelse med coronavirus.

Åbningstider: mandag-fredag kl. 8.00-17.00
Telefon: 3377 3377
Mail: jura@di.dk
 
 
Listen over risikoområder bliver opdateret dagligt af Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen, og kan ses på Sundhedsstyrelsens særlige informationsside om COVID-19

Mette Frederiksen: Der vil være omkostninger

Ved et pressemøde fredag forklarede statsminister Mette Frederiksen (S), at der vil være omkostninger forbundet med de skærpede anbefalinger for almindelige mennesker, familier, virksomheder og arrangører. 

- Når vi tager disse skridt, så er det, fordi vi vil afværge potentielle tab af menneskeliv. Mange vil sidde og havde bestilt en rejse eller billet til en koncert, som de har set frem til, sagde hun ifølge Ritzau og tilføjede:

- Jeg håber, at alle vil hæve sig op og se på det fra samfundets perspektiv. Jeg appellerer til sammenhold og tålmodighed.

På en nyoprettet hjemmeside coronasmitte.dk har myndighederne samlet en lang række oplysninger om virusudbruddet. 

Hun forklarede også at regeringen følger med i de økonomiske følger for erhvervslivet, og hun holdt døren åben for eventuel hjælp, uden dog at ville præcisere hvordan. 

- Vi kommer til at være i tæt kontakt med dansk erhvervsliv. Vi skal også have beskæftigelsen og de danske virksomheder igennem så godt som overhovedet muligt, sagde Mette Frederiksen.

Peter Thagesen

Peter Thagesen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3752
  • Mobil +45 2949 4569
  • E-mail pth@di.dk

Relateret indhold